ALLERS.NO: En ostekake trenger tid til å «sette seg».
Lag den minst et døgn på forhånd og oppbevar kaken kjølig.
Bruk gjerne lettvarianter av kremosten, men fettinnholdet bør være ca. 23 prosent. Dette handler rett og slett om konsistens og smak, som kan bli litt feil om osten har lavere fettprosent.
Vent med å pynte kaken til den skal serveres!
Blåbærostekake
(ca. 12 biter)
Bunn:100 g smør15 digestive-kjeks, gjerne glutenfrie1 ½ ss rørsukker
Fyll:400 g kremost naturell1 dl sukker1 ts vaniljesukker4 egg175 g blåbær
Topping:2 ½ dl crème fraîche2 ss sukker1 ts vaniljesukkerPynt:ca. 175 g blåbærmelis
1. Smelt smøret. Knus kjeksene, gjerne i en kjøkkenmaskin. Bland sukker, smør og kjeks sammen og trykk ned i en smurt form, 24 cm i diameter. Stek bunnen ved 175° i ca. 10 minutter.
2. Pisk sammen ost, sukker, vaniljesukker og egg til en glatt masse. Vend i blåbærene. Hell fyllet i formen. Stek kaken på nederste rille i ovnen i ca. 30 minutter.
3. Bland crème fraîche, sukker og vaniljesukker. Fordel over kaken. Stek ytterligere i ca. 5 minutter. Avkjøl, gjerne natten over.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger