Bakte Fiken

Ovnsbakte fiken med krydderhonning til ostfatet

Ferske fiken smaker herlig når de er bakt med krydderhonning.

Ovnsbakte fiken med krydderhonning til ostfatet
Publisert
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

◗ 4 ferske fiken
◗ 1 ss smør
◗ 1 ss honning
◗ ¼ ts kanel
◗ 1 ts revet appelsinskall
◗ 1 ts blad fra frisk timian
◗ 2 ss gresskarfrø
◗ flaksalt

1. Skjær et kryss i hver fiken, men ikke helt igjennom. Sett dem i en ildfast form og legg litt smør i hver fiken.

2. Rør sammen honning, kanel, appelsinskall og timian. Ringle det over fikenene.

3. Legg gresskarfrø på toppen og litt flaksalt. Bak fiken midt i ovnen ved 175° i 8-10 minutter og avkjøl før du serverer dem ved siden av ost, for eksempel julens edamer.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer