Sorg

På ett år mistet Therese moren, søsteren, farfaren og onkelen

Nå reiser hun jorden rundt: - Jeg leter nok etter noe å fylle et tomrom med, og nettopp det gjør verden for meg.

SMILER TIL LIVET: På tross av en tung oppvekst og mange sorger klarer Therese Moen å få mer glede ut av livet enn de fleste av oss.  Foto: Privat
SMILER TIL LIVET: På tross av en tung oppvekst og mange sorger klarer Therese Moen å få mer glede ut av livet enn de fleste av oss. Foto: Privat Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hun har vandret i Himalaya med buddhister, svømt med skilpadder i det indiske hav og klatret på toppen av Kilimanjaro. Therese Moen (27) har i løpet av et drøyt år oppfylt flere drømmer enn mange av oss gjør på en livstid, men hun har også måttet gå igjennom noe av det tyngste vi mennesker kan møte i livet – å miste sine nærmeste.

– Det må sies at jeg har hatt et år som har vært helt surrealistisk, jeg har mistet fire av mine nærmeste og det er meg mot verden nå! Det har vært helt forferdelig og bunnløst til tider, men det er som det er. Jeg får ikke endret det, sier hun til KK.no. 

Det siste året har vært fylt av store kontraster: hun har mistet moren, søsteren, farfaren og onkelen. Og heller ikke livets første 26 år var av de letteste for Askerjenta. 

– Livet mitt har på mange måter blitt lettere det siste året. Det er kanskje fælt å si, men jeg har hatt en kompleks oppvekst med mye bekymringer relatert til nær familie. Sorgen har nå erstattet de mange bekymringer, og en sorg kan være lettere å bære, forteller hun.

Hun har tatt seg tid til å sørge, tid til å gråte og tid til å skrike høyt. Og selv om noen dager har vært så tunge at hun har vært redd for å dø av kjærlighetssorg, har aksept vært hennes viktigste erkjennelse. Og kanskje er det nettopp dette som har gjort at Therese klarer å nyte livet til det fulle, og som sørget for at hun i høst ble nominert til årets eventyrer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer