Minimalisme

På ett år solgte Jannike 350 av familiens ting

- Når det er ryddig rundt meg, blir det også ryddigere i hodet!

MINIMALISME: Mer tid til opplevelser med familien var et av Jannikes mål, da hun startet prosjektet med å redusere familiens mange eiendeler. Samboer Marius var heldigvis med på notene. FOTO: Privat
MINIMALISME: Mer tid til opplevelser med familien var et av Jannikes mål, da hun startet prosjektet med å redusere familiens mange eiendeler. Samboer Marius var heldigvis med på notene. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Rundt juletider i 2021 hadde tobarnsmor Jannike Jekthammer (33) fått nok av alt rotet på hjemmebane.

Hun irriterte seg over at hun brukte så mye tid på å rydde og organisere familiens mange eiendeler, uten at det tilsynelatende hadde noen særlig effekt.

Klesskap og boder var nemlig stappfulle, og alt havnet på gulvet slik at de måtte hoppe over ting for å komme seg frem.

Familien trivdes godt i det 118 m2 store huset, som de hadde kjøpt nytt et par år tidligere, men hun skulle så gjerne hatt mer oppbevaringsplass.

Det var da tanken slo henne: var det kanskje slik at det var alle tingene, og ikke huset, som var problemet?

– Jeg vil si at jeg var en helt gjennomsnittlig forbruker med en stil jeg kalte personlig maksimalisme. Det måtte ikke være trendy eller dyrt design, men jeg likte å ha masse ting rundt meg som gjorde hjemmet koselig og som betydde mye for meg, sier hun.

– Men med to unger blir det fort bare seende ut som rot når du i tillegg får leker, klær og det daglige rotet oppå alt dette. Du får ikke hjemmet ditt til å se ut som et utstillingsvindu uansett!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.