Pablo Escobars gjemmested er blitt et luksushotell

Nå kan du bo i feriehuset til verdens mest omtalte narkosmugler.

PABLO ESCOBAR: Verdens mest omtalte narkosmugler, Pablo Escobar, hadde feriested i Tulum i Mexico. KK-journalistene Mina Knudsen og Malini Bjørnstad besøkte nylig stedet, som nå er blitt et luksushotell. FOTO: Privat/NTB scanpix
PABLO ESCOBAR: Verdens mest omtalte narkosmugler, Pablo Escobar, hadde feriested i Tulum i Mexico. KK-journalistene Mina Knudsen og Malini Bjørnstad besøkte nylig stedet, som nå er blitt et luksushotell. FOTO: Privat/NTB scanpix Vis mer
Publisert

Jeg kom nylig hjem fra Mexico, som i mine øyne er et av de vakreste landene jeg noensinne har vært i. Krystallklart vann, rene strender, deilig mat - og utrolig vakker natur.

Før jeg dro var jeg opptatt av å gjøre god reseach på Tulum, der vi skulle være. Hvilke cenoter skulle vi besøke, hvor skulle vi spise og hvilke aktiviteter kunne vi gjøre. En ting jeg kom over - og som skilte seg ut - var Pablo Escobars mansion. Jo mer jeg så taggen på Instagram, jo mer nysgjerrig ble jeg.

Og det jeg fant - det stemte: På enden av stranden i Tulum lå det store palasset, der verdens mest omtalte narkosmugler, Pablo Escobar, gjemte seg (og ifølge bartenderen på hotellet, var feriehuset hans) på 80 og 90-tallet.

Kunne tjene over 40 millioner dollar i uka

Jeg regner med flere har sett «Narcos», Netflix-serien som handler om kokainkongen Pablo Escobars liv. Men kort fortalt:

Pablo Escobar var leder for Medellínkartellet som i sin storhetstid skal ha kontrollert 80 prosent av kokainen som ble smuglet inn i USA på 80 og 90-tallet. Kartellet kunne tjene så mye som 40 millioner dollar i uka, og ifølge anslagene tjente Medellínkartellet 40 milliarder dollar i sin storhetstid.

Magasinet GQ skriver at han var verdt over 25 milliard dollar. Kanskje ikke rart at han i 1989 ble rangert av Forbes som en av verdens rikeste.

Men det var ikke bare narkotika Escobar stod for. I løpet av sitt 44 år liv, sies det at han skal være ansvarlig for mellom 3000-4000 tapte menneskeliv, inkludert colombiansk presidentkandidat.

Men Escobar kom seg unna. Han var smart og skapte et godt bilde av seg selv, blant annet ved å støtte flere hus- og kirke-prosjekter og sponse ulike fotballag. Dette gjorde han veldig populær blant den fattige befolkningen.

I 1976, da han var 26 år, giftet han seg med den 15 år gamle María Victoria. Sammen fikk de to barn, sønnen Juan Pablo Escobar (endret navnet til Sebastian Marroquin) og datteren, Manuela Escobar Henao (endret navnet til Juana Manuela Marroquin Santos).

MED FAMILIEN: Her er Pablo Escobar sammen med kona María Victoria og sønnen Juan Pablo. FOTO: NTB scanpix
MED FAMILIEN: Her er Pablo Escobar sammen med kona María Victoria og sønnen Juan Pablo. FOTO: NTB scanpix Vis mer

Omgjort til et luksushotell

Narkobaronen ble skutt og drept av landets spesialstyrker i hjembyen Medellín i Colombia i 1993.

Det tidligere gjemmestedet/feriestedet hans i Mexico ble forlatt, og helt frem til 2012 var det så å si glemt. Det var helt til kunstsamler og galleri-eier, Lio Malca, kom over eiendommen. Den New York-baserte forretningsmannen kjøpte herregården, pusset den opp og åpnet luksushotellet Casa Malca for gjester i 2015.

PÅ FERIE: Her er undertegnende på ferie i Tulum med venner. Her besøkte vi Casa Malca. FOTO: Privat
PÅ FERIE: Her er undertegnende på ferie i Tulum med venner. Her besøkte vi Casa Malca. FOTO: Privat Vis mer

Det severdige hotellet bærer fortsatt preg av Escobars tid, med gamle eiendeler, som lamper og tepper - som trolig er fra 80 og 90-tallet. Hotellet ligger idyllisk på strandstripen i Tulum og har over 70 rom, egen restaurant, innendørs- og utendørs svømmebasseng og barer.

Så skal du til Mexico og Tulum kan jeg anbefale og ta turen innom Casa Malca - også kalt Pablo Escobars mansion. Hotellets ansatte forteller gjerne om historien til hotellet mens du nyter en drink i baren.

Vil du derimot bo der, er det litt dyrere enn andre hoteller du finner i Tulum. Ifølge Hotels.com ligger prisen på rundt 5500 kroner per natt. Så mitt tips: Ta en middag eller en drink der - det holder i massevis!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer