Dessert

Pai med frisk frukt og krem

Juks med litt søtningsstoff, og vips har du en kalorifattig, men smaksrik dessert.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne BuxrudPaibunn3 dl hvetemel60 g smør1,5 dl mager kesam3 ss Natreen eller sukker1 egg til penslingFyll2 dl kremfløte2 små beger lett vaniljeyoghurt2 dl kesam (eventuelt vaniljekesam)1 ts vaniljesukker (det finnes vaniljesukker med ekte vanilje)friske bær (jordbær, bringebær, blåbær…)Bland alle pai-ingrediensene i en food-processor og kjør til deigen er smidig. I min maskin blir deigen bare smuldret, men er da veldig enkel og kna sammen. Sett deigen kjølig i en halvtime. I mellomtiden kan du piske kremen ganske stiv, bland inn yoghurt, kesam og vaniljesukker. Kjevle ut deigen og ha den i en paiform, ca. 24 cm. Har du ikke så stor, trenger du ikke å lage så mye fyll. Prikk deigen med en gaffel og fyll formen med et aluminiumsfolie og et lag tørre bønner. Pensle kantene med litt egg. Stek i 15 minutter på 180 grader. Hvis jeg skal ha litt flytende fyll i paiskallet, pensler jeg det med egg i bunnen også, etter at det har stekt i 15 minutter. Og steker 5 minutter til. Da får du «tettet» igjen hullene du lagde, og du vil unngå at skallet blir for seigt og at fyllet renner ut. Avkjøl paiskallet og hell i kremen. Pynt med bær og sikt eventuelt over litt melis.Næringsfakta per porsjon pai (1/12-del av paien):Tilsatt sukker: 1 gKcal: 210Karbohydrater 16,3 gProtein: 6,6 gFett: 12,8 g

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer