Dessert

Pai med frisk frukt og krem

Juks med litt søtningsstoff, og vips har du en kalorifattig, men smaksrik dessert.

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





Paibunn
3 dl hvetemel
60 g smør
1,5 dl mager kesam
3 ss Natreen eller sukker
1 egg til pensling

Fyll
2 dl kremfløte
2 små beger lett vaniljeyoghurt
2 dl kesam (eventuelt vaniljekesam)
1 ts vaniljesukker (det finnes vaniljesukker med ekte vanilje)
friske bær (jordbær, bringebær, blåbær…)

Bland alle pai-ingrediensene i en food-processor og kjør til deigen er smidig. I min maskin blir deigen bare smuldret, men er da veldig enkel og kna sammen. Sett deigen kjølig i en halvtime. I mellomtiden kan du piske kremen ganske stiv, bland inn yoghurt, kesam og vaniljesukker. Kjevle ut deigen og ha den i en paiform, ca. 24 cm. Har du ikke så stor, trenger du ikke å lage så mye fyll. Prikk deigen med en gaffel og fyll formen med et aluminiumsfolie og et lag tørre bønner. Pensle kantene med litt egg. Stek i 15 minutter på 180 grader. Hvis jeg skal ha litt flytende fyll i paiskallet, pensler jeg det med egg i bunnen også, etter at det har stekt i 15 minutter. Og steker 5 minutter til. Da får du «tettet» igjen hullene du lagde, og du vil unngå at skallet blir for seigt og at fyllet renner ut. Avkjøl paiskallet og hell i kremen. Pynt med bær og sikt eventuelt over litt melis.
Næringsfakta per porsjon pai (1/12-del av paien):
Tilsatt sukker: 1 g
Kcal: 210
Karbohydrater 16,3 g
Protein: 6,6 g
Fett: 12,8 g

Pai med frisk frukt og deilig krem
Pai med frisk frukt og deilig krem Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer