Pai

Pai med laks og spinat

Publisert

Alle liker pai, og denne lager du enkelt selv.

4 porsjoner

◗    1 ferdig paibunn

eller

◗    75 g smør
◗    2 dl hvetemel
◗    ¾ dl kesam
◗    2 ss vann

Fyll:
◗    300 g laksefilet, skinn- og beinfri
◗    1 liten purre
◗    1 ss smør
◗    100 g babyspinat, frisk
◗    1 revet skall av sitron
◗    3 egg
◗    3 dl matfløte
◗    1 ts salt
◗    ¼ ts pepper
◗    1 dl revet Jarlsberg eller annen revet ost

1. Trill ut den ferdige paideigen og dekk formen, i bunnen og opp langs kanten. Settes kjølig i minst 15 minutter. 

2. Eller lag bunnen selv. Hakk sammen smør og mel til en ­grynete masse. Tilsett kesam og vann, og arbeid raskt sammen til en deig. Eller ha alt i bollen til en food processor og la maskinen gå til alt er samlet.

3. Trykk deigen ut i en paiform, firkantet eller rund (ca. 24 cm i diameter). La den stå kjølig i 30 minutter. Forstek det selvlagde paiskallet i midten av ovnen i ca. 10 minutter.

4. Skjær laksen i små biter. Skyll og skjær purren i ca. 1 cm store skiver. Stek purren i smør i en panne. Tilsett spinat og fortsett å la det steke til spinaten er myk. Vend inn sitronskallet.

5. Fordel laks og spinat i pai­skallet. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Hell det i paiskallet og strø over osten. Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter til fyllet kjennes fast.

6. Server paien, evt. med en grønn salat til.

 

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer