Pai

Pai med laks og spinat

Alle liker pai, og denne lager du enkelt selv.

4 porsjoner

◗    1 ferdig paibunn

eller

◗    75 g smør
◗    2 dl hvetemel
◗    ¾ dl kesam
◗    2 ss vann

Fyll:
◗    300 g laksefilet, skinn- og beinfri
◗    1 liten purre
◗    1 ss smør
◗    100 g babyspinat, frisk
◗    1 revet skall av sitron
◗    3 egg
◗    3 dl matfløte
◗    1 ts salt
◗    ¼ ts pepper
◗    1 dl revet Jarlsberg eller annen revet ost

1. Trill ut den ferdige paideigen og dekk formen, i bunnen og opp langs kanten. Settes kjølig i minst 15 minutter. 

2. Eller lag bunnen selv. Hakk sammen smør og mel til en ­grynete masse. Tilsett kesam og vann, og arbeid raskt sammen til en deig. Eller ha alt i bollen til en food processor og la maskinen gå til alt er samlet.

3. Trykk deigen ut i en paiform, firkantet eller rund (ca. 24 cm i diameter). La den stå kjølig i 30 minutter. Forstek det selvlagde paiskallet i midten av ovnen i ca. 10 minutter.

4. Skjær laksen i små biter. Skyll og skjær purren i ca. 1 cm store skiver. Stek purren i smør i en panne. Tilsett spinat og fortsett å la det steke til spinaten er myk. Vend inn sitronskallet.

5. Fordel laks og spinat i pai­skallet. Visp sammen egg, fløte, salt og pepper. Hell det i paiskallet og strø over osten. Stek midt i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter til fyllet kjennes fast.

6. Server paien, evt. med en grønn salat til.