Pai

Pai med sitronmarengs

Dette er en legendarisk god pai. Litt arbeid er det å lage den, men du vil høste stor applaus når denne lekre kaken settes på bordet.

Pai med sitronmarengs
Publisert
Sist oppdatert

(8 porsjoner)

Dette er en legendarisk god pai. Litt arbeid er det å lage den, men du vil høste stor applaus når denne lekre kaken settes på bordet.


Paideig:

125 g kransekakemasse
1 klype salt
125 g smør
1 egg
3 ½-4 dl hvetemel

Sitronkrem:

4 egg
revet skall av 3 sitroner
saften av 4 sitroner
3 dl sukker
125 g smør

Marengs:

4 eggehviter
3 dråper eddik
2 dl sukker

1. Lag først paideigen. Bland alle ingrediensene raskt sammen til en deig i en kjøkkenmaskin. La deigen hvile i kjøleskap under plast i ca. 2 timer.

2. Trykk deigen ut i en smurt paiform, 24 cm i diameter og prikk den med en gaffel. Sett deigen i fryseren i ca. 1 time.

3. Sett ovnen på 200º. Ta paiformen ut av fryseren. Senk varmen og stek paien midt i ovnen ved 175º i ca. 10 minutter til paiskallet har fin farge.

4. Lag sitronkremen. Ha alle ingrediensene i en kjele og kok sakte opp. La det koke i ca. 10 minutter under pisking til du får en passe tykk krem. Avkjøl under plastfolie. Folien skal slutte tett inntil overflaten, for da unngår du snerk.

5. Sett ovnen på 220˚. Pisk eggehvitene med eddik og halvparten av sukkeret til stivt skum. Vend i resten av sukkeret.

6. Fordel marengsen over kremen i paiskallet. Stek paien midt i ovnen i ca. 10 minutter eller til marengsen har fin farge.

7. La paien avkjøles litt før servering.

Tips!

Det blir enklere å lage paien hvis du bruker en ferdig paibunn fra kjøledisken. Forbered da paien slik det stå på pakken.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer