ALLERS.NO: Denne maten egner seg for utespising!
Pannekaker med mynteyoghurt
(4 porsjoner)
Pannekaker:2 egg1 dl hvetemel1 klype salt2 dl melksmør til steking
Mynteyoghurt:2 dl gresk eller tyrkisk yoghurt2 ss lønnesirup1 ss finhakket mynteskall og saft av ½ lime
Servering:frukt i sukkerlake (se oppskrift lenger ned i saken)
1. Pisk sammen egg, hvetemel og salt til en glatt røre. Pisk inn melken. Røren skal ikke være for tykk.
2. Stek tynne pannekaker i smør i en stekepanne.
3. Bland sammen alle ingrediensene. Server pannekakene med mynteyoghurten og gjerne frukt i sukkerlake.
LES OGSÅ: Det du trenger til en perfekt piknik
Løk- og spinatpai
(4 porsjoner)
2 ss dijonsennep2 løk1 rødløk7 cm purreløk4 hvitløkbåter2 ss olivenolje til stekingsalt og pepper80 g fersk spinat1 ½ dl valnøtter2 egg2 dl revet lagret ost2 dl kremfløte
Paideig:150 g smør3 dl hvetemel2 ss iskaldt vann
1. Sett ovnen på 225°. Lag paideigen. Bland alle ingrediensene raskt sammen i en blender. Kjevle deigen ut og legg i en paiform ca. 23 cm i diameter. La den stå i fryseren i minst 15 minutter. Forstek deigen (direkte fra fryseren og inn i ovnen) i ca. 4 minutter.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger