Alt kan ikke skylles. Derfor er det lurt å lage maten på forhånd, og ha med en liten duk eller lignende og et brett til å skjære over ting på, hvis du trenger det. Putt maten i plastemballasje og ta med bestikk. Legg kjølige matvarer i samme bag slik at de holder på det kalde.
Husk salt og pepper, kjøp billige kar i butikken eller pakk små pakninger i plast selv. Ta med ekstra poser til søppel og godt med tørkepapir. Vinåpneren må for all del ikke ligge igjen hjemme hvis du skal drikke vin. Sett maten i skyggen, men spis gjerne i sola. Hurra for alt som er godt!
PAI MED RØYKELAKS OG ASPARGES
(Til fire personer)1 pk. paideig fra maisenna
150 g røkelaks
1 bunt asparges
150 g dypfryst spinat
4 egg
1/2 beger lettrømme
gressløk
salt og pepper
ost til gratinering, f.eks. parmesan
Varm spinat i en kjele og klem ut vannet når alt er tint. Lag paideigen etter anvisning på
pakken. Fordel spinaten i bunnen av formen. Bland rømme, egg, salt og pepper. Ha i røykelaksen til slutt. Hell blandingen over spinaten. Fordel aspargesen på paien. Trykk den
gjerne litt ned. Ha revet ost over og stek paien på 200 grader i 40 minutter. Avkjøl før du skjærer i den.
PASTASALAT GREMOLATA
(Til fire personer)400 g pastaskruer
1,5 dl god olivenolje
saften og skallet fra 1 sitron
2 fedd hvitløk
2 never hakket persille
salt og pepper
Bland olje med sitronsaft, finrevet skall, hakket hvitløk, hakket persille og salt og pepper. Kok pasta. Sil av vannet og ha i gremolataen. Avkjøl før du har salaten over på boks.
SITRON- OG LIMELIMONADE
2 l vann0,5 kg sukker
finrevet skall og saft av 6 lime
6 sitroner
isbiter
Riv skallet på fruktene, men pass på at du ikke river med deg det hvite under skallet. Ikke riv for hardt, og bytt sted på frukten mellom hvert riv. Kok opp vannet sammen med skallet og sukkeret. Kok i 8 minutter og la den hvile et kvarter. Ha i saften fra fruktene. Sikt limonaden og hell den på flasker. Smak eventuelt til med ekstra vann før servering. Ha i isbiter. Pynt gjerne med limeskiver eller en myntekvast.
KYLLINGSPIDD
(Til fire personer)4 kyllingfileter
2 lime
2 fedd hvitløk
fersk ingefær
pepper
salt
Bland lime, hvitløk, revet fersk ingefær og pepper. Del kyllingfiletene i 2 cm brede strimler og mariner dem i 30 min. Træ kyllingbitene på trespydd, strø over litt salt og stek dem i smør eller olje i en stekepanne. Du kan også grille dem i ovnen eller på stranden. Husk eventuelt å legge trespydene i vann i 30 minutter i forveien slik at de ikke tar fyr.
MELONSALAT
(Til fire personer)ulike melontyper, for eksempel:
1 halv vannmelon
1 galiamelon
1 cantaloupe
1 lime
Del melonene i munnfullstore biter. Skvis over en lime før du har bitene i en boks.
SANDWICH MED SKINKE OG BRIE
(Til fire personer)8 skiver landbrød
sennep
majones
8 asparges
brie
2 avokado
8 skiver tørket skinke, f.eks. parma
2 tomater
Smør fire skiver med en god sennep og de fire andre med majones. Del avokadoene på langs i litt tykke skiver. Del brien i skiver. Kok asparges i lettsaltet vann i cirka 2 minutter. Legg noen biter avokado, et par brieskiver og to asparges mellom to skiver. Snurr skinken
rundt, slik at skivene holder sammen. Ønsker du tomat i sandwichen, skjær den opp og legg skivene i en egen beholder fram til du skal spise.







