Helse & Livsstil

Pakket for piknik

Når sola begynner å varme, er det ingenting som er bedre enn en piknik.

GOD SOMMERMAT: Å dra på piknik er alltid stas. Men vil du ha en frisk mage, bør du alltid ha maten din i kjølebag i solsteika.  Foto: Hanne Buxrud
GOD SOMMERMAT: Å dra på piknik er alltid stas. Men vil du ha en frisk mage, bør du alltid ha maten din i kjølebag i solsteika. Foto: Hanne Buxrud Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Noe av det deiligste våren og sommeren bringer med seg, er muligheter for å spise ute. Deilig pinikmat smaker ekstra godt i frisk luft. Det eneste du trenger å være obs på, er hva du må gjøre for å unngå å få sand og gress i maten.










Alt kan ikke skylles. Derfor er det lurt å lage maten på forhånd, og ha med en liten duk eller lignende og et brett til å skjære over ting på, hvis du trenger det. Putt maten i plastemballasje og ta med bestikk. Legg kjølige matvarer i samme bag slik at de holder på det kalde.

  • Les også: En kurv med noe godt

  • Husk salt og pepper, kjøp billige kar i butikken eller pakk små pakninger i plast selv. Ta med ekstra poser til søppel og godt med tørkepapir. Vinåpneren må for all del ikke ligge igjen hjemme hvis du skal drikke vin. Sett maten i skyggen, men spis gjerne i sola. Hurra for alt som er godt!














    PAI MED RØYKELAKS OG ASPARGES
    (Til fire personer)
    1 pk. paideig fra maisenna
    150 g røkelaks
    1 bunt asparges
    150 g dypfryst spinat
    4 egg
    1/2 beger lettrømme
    gressløk
    salt og pepper
    ost til gratinering, f.eks. parmesan

    Varm spinat i en kjele og klem ut vannet når alt er tint. Lag paideigen etter anvisning på
    pakken. Fordel spinaten i bunnen av formen. Bland rømme, egg, salt og pepper. Ha i røykelaksen til slutt. Hell blandingen over spinaten. Fordel aspargesen på paien. Trykk den
    gjerne litt ned. Ha revet ost over og stek paien på 200 grader i 40 minutter. Avkjøl før du skjærer i den.

  • Hvorfor ikke prøve hjemmelaget drikke også? Oppskrifter finner du her

  • PASTASALAT GREMOLATA
    (Til fire personer)
    400 g pastaskruer
    1,5 dl god olivenolje
    saften og skallet fra 1 sitron
    2 fedd hvitløk
    2 never hakket persille
    salt og pepper

    Bland olje med sitronsaft, finrevet skall, hakket hvitløk, hakket persille og salt og pepper. Kok pasta. Sil av vannet og ha i gremolataen. Avkjøl før du har salaten over på boks.

    SITRON- OG LIMELIMONADE
    2 l vann
    0,5 kg sukker
    finrevet skall og saft av 6 lime
    6 sitroner
    isbiter

    Riv skallet på fruktene, men pass på at du ikke river med deg det hvite under skallet. Ikke riv for hardt, og bytt sted på frukten mellom hvert riv. Kok opp vannet sammen med skallet og sukkeret. Kok i 8 minutter og la den hvile et kvarter. Ha i saften fra fruktene. Sikt limonaden og hell den på flasker. Smak eventuelt til med ekstra vann før servering. Ha i isbiter. Pynt gjerne med limeskiver eller en myntekvast.














    KYLLINGSPIDD
    (Til fire personer)
    4 kyllingfileter
    2 lime
    2 fedd hvitløk
    fersk ingefær
    pepper
    salt

    Bland lime, hvitløk, revet fersk ingefær og pepper. Del kyllingfiletene i 2 cm brede strimler og mariner dem i 30 min. Træ kyllingbitene på trespydd, strø over litt salt og stek dem i smør eller olje i en stekepanne. Du kan også grille dem i ovnen eller på stranden. Husk eventuelt å legge trespydene i vann i 30 minutter i forveien slik at de ikke tar fyr.

    MELONSALAT
    (Til fire personer)
    ulike melontyper, for eksempel:
    1 halv vannmelon
    1 galiamelon
    1 cantaloupe
    1 lime

    Del melonene i munnfullstore biter. Skvis over en lime før du har bitene i en boks.

  • Prøv også: Deilig fruktsalat

  • SANDWICH MED SKINKE OG BRIE
    (Til fire personer)
    8 skiver landbrød
    sennep
    majones
    8 asparges
    brie
    2 avokado
    8 skiver tørket skinke, f.eks. parma
    2 tomater

    Smør fire skiver med en god sennep og de fire andre med majones. Del avokadoene på langs i litt tykke skiver. Del brien i skiver. Kok asparges i lettsaltet vann i cirka 2 minutter. Legg noen biter avokado, et par brieskiver og to asparges mellom to skiver. Snurr skinken
    rundt, slik at skivene holder sammen. Ønsker du tomat i sandwichen, skjær den opp og legg skivene i en egen beholder fram til du skal spise.

  • Prøv også: Humussandwich
  • Pakket for piknik
    Pakket for piknik
    Pai med røykelaks og asparges
    Pai med røykelaks og asparges Vis mer
    Pastasalat gremolata Foto: Colourbox.com
    Pastasalat gremolata Foto: Colourbox.com Vis mer
    Sitron- og limelimonade
    Sitron- og limelimonade Vis mer
    Kyllingspidd
    Kyllingspidd Vis mer
    Melonsalat
    Melonsalat Vis mer
    Sandwich med skinke og brie Foto: Colourbox.com
    Sandwich med skinke og brie Foto: Colourbox.com Vis mer
    Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

    Vi bryr oss om ditt personvern

    KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

    Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

    Les mer