Dessert

Pannekaker med blåbær-yoghurtis

Publisert
Sist oppdatert
Tekst/foto: Hanne Buxrud





Is
1 dl fløte
1 dl Biola naturell
1 dl vaniljeyoghurt
2 eggeplommer
1/2 ts flytende Natreen
2 dl frosne eller ferske blåbær

Pisk fløten til krem. Pisk sammen eggeplommene og bland inn yoghurt, Biola og Natreen. Ha i blåbærene og bland godt. Vend kremen inn i blåbærblandingen og sett den i fryseren i minst 4 timer. Rør i isen en gang i timen. Det er vanskelig å unngå at den ikke krystalliserer seg. Det jeg gjorde med denne isen, var å ha den i food-processoren før servering. Da ble den helt fantastisk i konsistensen. Ønsker du en annen smak enn blåbær,
bruker du akkurat det du måtte ønske. Eventuelt lager du isen helt naturell.

Pannekaker
1,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
3 dl melk eller Biola
2 egg
smør til steking

Bland alle ingrediensene til en jevn røre og stek små eller store kaker. Server dem unkne sammen med isen.
Næringsfakta per ss blåbæris:
Tilsatt sukker: 0,8 g
Kcal: 48
Karbohydrater: 2,2 g
Protein: 1 g
Fett: 3,8 g

Hele oppskriften pannekaker:
Tilsatt sukker: 3 g
Kcal: 860
Karbohydrater: 74 g
Protein: 35 g
Fett: 46 g

Pannekaker med blåbær-yoghurtis
Pannekaker med blåbær-yoghurtis Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer