Is
1 dl fløte
1 dl Biola naturell
1 dl vaniljeyoghurt
2 eggeplommer
1/2 ts flytende Natreen
2 dl frosne eller ferske blåbær
Pisk fløten til krem. Pisk sammen eggeplommene og bland inn yoghurt, Biola og Natreen. Ha i blåbærene og bland godt. Vend kremen inn i blåbærblandingen og sett den i fryseren i minst 4 timer. Rør i isen en gang i timen. Det er vanskelig å unngå at den ikke krystalliserer seg. Det jeg gjorde med denne isen, var å ha den i food-processoren før servering. Da ble den helt fantastisk i konsistensen. Ønsker du en annen smak enn blåbær,
bruker du akkurat det du måtte ønske. Eventuelt lager du isen helt naturell.
Pannekaker
1,5 dl hvetemel
1/2 ts salt
3 dl melk eller Biola
2 egg
smør til steking
Bland alle ingrediensene til en jevn røre og stek små eller store kaker. Server dem unkne sammen med isen.
Næringsfakta per ss blåbæris:
Tilsatt sukker: 0,8 g
Kcal: 48
Karbohydrater: 2,2 g
Protein: 1 g
Fett: 3,8 g
Hele oppskriften pannekaker:
Tilsatt sukker: 3 g
Kcal: 860
Karbohydrater: 74 g
Protein: 35 g
Fett: 46 g
