Birk Ruud

- Pappa er alltid med oss i hjertene våre

Pappa Øivind har alltid vært en viktig støttespiller for OL-gullvinner Birk Ruud (21). For snart et år siden, døde han av kreft.

FAMILIEN ER VIKTIGST: Familien Ruud er svært sammensveiset. Birk Ruud har et nært bånd til sin mor, Céline Bache-Wiig. Foto Ida Bergersen
FAMILIEN ER VIKTIGST: Familien Ruud er svært sammensveiset. Birk Ruud har et nært bånd til sin mor, Céline Bache-Wiig. Foto Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK står utenfor et stort, hvitt hus i Bærum, og ringer på dørklokken. Céline Bache-Wiig (52) åpner døren med et stort smil. Vi går opp til et stort, lyst kjøkkenet i andre etasje, hvor hun byr på en kaffekopp.

Etter et lite minutt kommer Birk Ruud (21), iført en lyseblå jeans, og blå genser. Céline påpeker at han liker å sove litt lenge når han kan. Han benekter ikke det. Men til tross for at han ser en smule trøtt ut, er han like blid.

Mange har latt seg imponere av Birk i 71 grader Nord kjendis. Birk var sesongens yngste deltaker, og han tok en imponerende andreplass, etter å ha slept med seg en tung sekk, og 40 (!) ekstra kilo siste del av etappen. Men det er ikke bare de fysiske prestasjonene som har imponert TV-seerne – det er like mye hvordan han er som medmenneske.

I løpet av sesongen har man fått se at Birk ikke nøler med å hjelpe til der det trengs. Som for eksempel å pakke sekken til Thomas Numme, som like gjerne kunne ha vært pappaen hans aldersmessig. Denne egenskapen, har han lært fra sine strukturerte foreldre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer