Scandinavian star

Pappajenta Anita (8) mistet faren Nils i Scandinavian star-katastrofen

- For meg var det helt utenkelig at han aldri skulle komme hjem igjen.

SCANDINAVIAN STAR: Eldstedatteren Anita hadde et helt spesielt forhold til pappa Nils. Dessverre fikk de bare åtte år sammen. FOTO: Privat
SCANDINAVIAN STAR: Eldstedatteren Anita hadde et helt spesielt forhold til pappa Nils. Dessverre fikk de bare åtte år sammen. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

Det eneste åtte år gamle Anita Melås Midthun ønsker seg julen 1989 er en rød sovepose. Hun skriver det ned øverst på ønskelisten og håper inderlig at hun får den, slik at hun kan matche interiøret i pappa Nils' lastebil. Lykken er stor når hun åpner opp julegaven fra farmor og farfar det året.

Den energiske pappajenta elsker å være med faren på jobb, og suse på de store veiene i Europa, kjøre om bord på ferjer og tute i hornene til forbipasserende lastebiler. Pappa Nils bak rattet, og Anita kry ved hans side.

Dessverre for lille Anita skal hun kun få oppleve én tur med faren og den røde soveposen. For litt over tre måneder senere er pappa Nils død. Han er én av 159 som ble drept i mordbrannen på danskebåten Scandinavian Star, lørdag morgen den 7. april 1990.

- Jeg er så glad for at jeg sa at jeg elsket ham

Hjemme i Sogndal ligger 27 år gamle Marit Melås med to unger i armkroken, og funderer over hvor fantastisk livet er blitt. Etter å ha strevd lenge med å få barn nummer to, kom lille Tony til verden for 11 måneder siden. Familielykken er komplett for Marit og Nils.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer