(Til 2 personer, eventuelt som forrett til 4 personer)
Dette trenger du:
4 store paprika
1/2 chili
skallet fra 2 appelsiner
300 g kalkunfarse
1,5 dl fløte/matfløte
2 dl kokt ris
1 ts salt
pepper
ost til gratinering
Slik gjør du:
Del paprikaene og forvell dem i et par minutter.
Hakk chilien og riv skallet på appelsinene, men kun det helt ytterste skallet. Hvis du har
kalkunkjøtt i biter eller strimler, ha det i food-processor og bland inn ris, fløte, salt, pepper, chili og appelsinskall.
Fyll paprikaene og ha dem i en smurt, ildfast form. Bak i ovnen på 220 °C i 20 minutter. Ha på ost og gratiner noen minutter til.
Server paprikaene med sausen og eventuelt en salat.
Appelsinsaus
saften fra 2 appelsiner
1,5 dl grønnsakbuljong
1 ts honning
1 cm stykke chili
1/2 ts maisenna
smør
Press appelsinene og ha i en liten kjele sammen med buljongen. Tilsett honning og chili.
Bland maisenna med litt vann og tilsett blandingen i appelsinreduksjonen. Pisk inn
en god ts smør rett før du tar kjelen av varmen.
