Middag

Paprika med kalkunfarse

Nydelig - både som forrett og full middag.

Publisert
Sist oppdatert




(Til 2 personer, eventuelt som forrett til 4 personer)

Dette trenger du:
4 store paprika
1/2 chili
skallet fra 2 appelsiner
300 g kalkunfarse
1,5 dl fløte/matfløte
2 dl kokt ris
1 ts salt
pepper
ost til gratinering

Slik gjør du:
Del paprikaene og forvell dem i et par minutter.

Hakk chilien og riv skallet på appelsinene, men kun det helt ytterste skallet. Hvis du har
kalkunkjøtt i biter eller strimler, ha det i food-processor og bland inn ris, fløte, salt, pepper, chili og appelsinskall.

Fyll paprikaene og ha dem i en smurt, ildfast form. Bak i ovnen på 220 °C i 20 minutter. Ha på ost og gratiner noen minutter til.

Server paprikaene med sausen og eventuelt en salat.

Appelsinsaus
saften fra 2 appelsiner
1,5 dl grønnsakbuljong
1 ts honning
1 cm stykke chili
1/2 ts maisenna
smør

Press appelsinene og ha i en liten kjele sammen med buljongen. Tilsett honning og chili.
Bland maisenna med litt vann og tilsett blandingen i appelsinreduksjonen. Pisk inn
en god ts smør rett før du tar kjelen av varmen.

Paprika med kalkunfarse
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer