Helse & Livsstil

«Paringsball» for kaksebarn

Søkkrike foreldre lager juleball for å spleise barna sine.

«Paringsball» for kaksebarn
Publisert
Sist oppdatert
Jentene skal være yngre enn guttene, og foreldrene bør være rike. Det er blant reglene, når innbydelseslisten til det årlige Rococo-ballet for de unge i Norges overklasse settes opp. Det skriver VG og e24.no i siste del av en artikkelserie om rikmannsbarna i Norge.

Utvelgelsen gjøres av en komité med fire par velstående foreldre. Med foreldrenes hjelp skal de unge finne riktige venner — kanskje også den riktige kjæresten, etter mødrenes og fedrenes smak.
 • Fang en riking
 • Ta testen på Femina.no: Er du en ekte golddigger?

 • I år er det den profilerte eiendomsmilliardæren Christian Ringnes (53) og godseier Carl Otto Løvenskiold (54) som er generaler for ballet som avholdes på Grand Hotel i Oslo.

  Også skipsreder Axel Camillo Eitzen (53) og skipsmegler Nils Christian Bergene (53) tar del i arbeidet, sammen med sine fruer.
  - Det er en hyggelig sammenkomst for unge mennesker, sier Carl Otto Løvenskiold til VG og E24.

  En tidligere balldeltager, som er bosatt deler av året i utlandet for å drive med investeringer, forteller til VG:
  - For å si det sånn: Hvis du er en rufsete kar og bor i blokk eller kjedet enebolig på Grorud, er det ikke så stor sannsynlighet for at du blir invitert.

  - Ideen bak ballet er først og fremst at fine familier skal føres sammen. Stort sett er det barn av familier med gamle penger som er der.
  Han sier det er stor rift om plassene blant dem som bor i villa på Oslo vest.

  - Jeg kjenner flere eksempler på mødre som har prøvd å få barna sine invitert. Foreldrene er også opptatt hvilken bordplassering barna får på ballet. Jeg vet om en mor som var misfornøyd, fordi datteren ble sittende ved siden av en som ikke var «fin» nok.
 • Ber kaksekoner tie

 • Foreldrekomiteen sørger for at ballets unge menn kan finne piker i den rette alderen. For mens guttene først får komme når de fyller 21 år, inviteres jenter ned i 18-årsalderen.
  - Det skal passe ekteskapelig. Det er helt naturlig at man skal ha yngre koner, sier den tidligere balldeltageren.

  En annen ung millionær med ballerfaring sier at festen på Grand går under navnet «paringsballet» blant de unge selv.
  Blant høydepunktene under middagen er både tale fra foreldrene, herrenes tale, damenes tale og en «Rococo-dronning» i plast, som bæres inn på toppen av en iskake til dessert. Den yngste jenta på Rococo-ballet får plastdronningen til odel og eie.

  «Paringsball» for kaksebarn
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer