Påskens beste sjokoladekake

Sjokoladekake

Påskens beste sjokoladekake

En saftig sjokoladekake med krem og appelsin er ikke til å motstå. Kaken blander du lett sammen og den blir bare bedre av å stå litt før servering. Kaken lager du glutenfri ved å velge glutenfritt mel.

Publisert
Sist oppdatert

100 g mørk sjokolade
90 g smør
150 g sukker
3 egg
1 ss konjakk
revet skall av 1 appelsin
50 g hakkede valnøtter
40 g hakket mørk sjokolade
45 g hvetemel, eller glutenfri fin melmiks

Varm ovnen til 175°. Smelt sjokolade og smør og avkjøl.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør forsiktig i den avkjølte sjokolade­blandingen, konjakk og revet appelsinskall.

Bland hakkede valnøtter og sjokoladebiter med melet og vend i røren.

Hell røren i en godt smurt form, 24 cm i diameter, og stek kaken på nederste rille i ovnen i 40–50 minutter. Kaken skal være bløt i midten.

Server kaken med pisket krem, revet sjokolade, appelsinfileter og sjokoladedrops, f.eks. Operamint!

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer