Bakeglede

Påskens suksessterte

Kaken er glutenfri. Lag mandelbunner og fyll med deilig smørkrem med smak av sitron. Pynt kaken etter smak. Vi har brukt godteri fra en bridgeblanding.

Ingredienser:

200 gram mandler
3 eggehviter
2 dl sukker

Smørkrem:
3 eggeplommer
1 dl sukker
0,5 dl + 1,5 dl kremfløte
2 ss presset sitronsaft
150 gram mykt smør
revet skall av 1 sitron

evt. gul konditorfarge

Pynt:
drasjerte mandler
andre godterier

1. Sett ovnen på 150 grader. Finhakk mandlene, gjerne i en kjøkkenmaskin.

2. Pisk eggehvitene til fast skum.  Tilsett sukkeret, litt av gangen under kraftig pisking til en stiv marengs. Vend i mandlene.

3. Fordel røren ut som 4 bunner, ca 20 cm i diameter på to bakeplater med bakepapir.

4. Stek kakebunnene midt i ovnen i ca. 20 minutter. Dra av papiret og la kakene avkjøles på rist.

5. Lag kremen. Bland eggeplommer, sukker, 0,5 dl fløte og sitronsaft i en kjele. Kok under pisking til kremen har tyknet. Ta kjelen til side og pisk i smøret i små biter. Tilsett sitronskallet. La kremen avkjøles.

6. Pisk 1,5 dl fløte til krem og bland med sitronkremen. Farg evt. med litt gul konditorfarge. Legg sammen bunnene med kremen imellom og oppå.

7. Pynt kaken og server.

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: