Påskepynt

Påskepynt med garndusker

Har du en del restegarn liggende kan du lage en masse lekker påskepynt. Her er tre forslag.

Påskepynt med garndusker
Publisert
Sist oppdatert

Med hjelp av restegarn lager du lekker pynt til hjemmet ditt. Her har vi valgt gult, hvitt, grønt og beige – farger som sier påske! Til den flotte kransen trenger du massevis av dusker, mens de søte kaninene bare trenger tre dusker og litt papir. Enkelt og effektfullt!

Til duskene trenger du:
Ullgarn i ulike farger og en duskelager, som du får kjøpt i hobbybutikker, eller som du enkelt lager selv av to stykker papp. Til de minste duskene kan du bruke tynt bomullsgarn eller hyssing.

Påskepynt med garndusker
Påskepynt med garndusker
Påskepynt med garndusker

Trinn 1
Legg de to like delene av duskelageren mot hverandre, og tre garnet i stoppenålen. Knytt den ene enden fast i duskelageren og surr garnet rundt og rundt gjennom hullet til sirkelen er tettet igjen av garn.Trinn 2
Klipp opp garnet rundt kanten. Knytt en bit garn på ca. 20 cm mellom de to ringene i duskelageren, stram godt. Dra vekk pappringene fra dusken.  

Påskepynt med garndusker

Trinn 3
Stuss dusken med en skarp saks slik at den blir helt rund.

Påskepynt med garndusker

Slik lager du duskelagere:
Merk av mønsteret (se mal) på tykk papp og klipp eller skjær ut to stykk av hver sirkel. 

Påskepynt med garndusker

Krans
Kransen kan brukes både på veggen, på døren, eller som lyskrans. Pass bare på at lysene ikke kommer nær garnet. Ull er brannhemmende, men la aldri levende lys brenne uten tilsyn!

Du trenger:
ca. 14 dusker i størrelse medium, ca. 14 små og ca. 20 ekstra små, i ulike farger. Tegn en passe stor krans på en tykk papplate og klipp eller skjær den ut. Fordel duskene utover kransen til du er fornøyd. 

Påskepynt med garndusker

Påskepynt med garndusker

Lim med limpistol – først de største duskene, deretter de mellomste. Fyll inn hullene med de minste slik at pappen ikke vises.

Påskebukett
Denne varer hele året! Lag en flott bukett til hytta eller påskens festbord. Det beste er at den aldri visner! 

Med den største duskelageren (se mal) kan du lage store dusker som du lager en frisk påskebukett av. Plukk kvister ute som du trer duskene på. Bruker du dusker i alle størrelsene og mange kvister kan du lage en stor og bugnende bukett.

Påskepynt med garndusker

Påskekaniner
Du trenger en dusk i størrelse medium, en liten og en ekstra liten for å lage en påskekanin (se maler). La de to minste duskene ha lange bindingstråder. Træ den ene duskens tråder på en stoppenål og sy tvers igjennom den store dusken. 

Påskepynt med garndusker

Knytt tråden stramt i den andre lille duskens lange tråd. Juster duskene etter om du vil at kaninen skal ligge eller stå. Klipp ut ører i et fint, litt tykt papir (se mal) og lim dem fast innimellom garnet på hodet.

Påskepynt med garndusker

Søte små nøster! Påskekaninen lager påskestemning der den dukker opp! Du lager vel flere?

Tips!
Duskelagere får du tak i på Europris eller i hobbyforretninger. Lag dine egne dusker ved hjelp av malene over. Lykke til! 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer