Tyttebær

Passer til mer enn kjøttkaker og søndagsstek

Disse tyttebæroppskriftene må du prøve!

TYTTEBÆRKAKER MED HAVREBUNNER: Kaken er laget av sprø havrebunner med en frisk og delikat tyttebærparfait mellom lagene. Foto: Anette Nilsson
TYTTEBÆRKAKER MED HAVREBUNNER: Kaken er laget av sprø havrebunner med en frisk og delikat tyttebærparfait mellom lagene. Foto: Anette Nilsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Den syrlige smaken i tyttebærene passer godt i brød og søte fristelser.T

yttebæret har lang holdbarhet, er rik på c-vitamin og er dessuten er det forholdsvis lett å plukke. Hvis du ikke har tilgang på vill tyttebær i skogen, er de å få kjøpt i butikkene nå. 

 

Tyttebærkake med havrebunner(1 kake, ca. 10 biter) 

Parfait:4 dl tyttebær4 eggeplommer½ dl sukker2 ts vaniljesukker3 dl kremfløte

Havrebunner:100 g smør2 dl havregryn1 dl hvetemel½ ts bakepulver2 ss sukker2 ss lys sirup

Pynt:2 dl tyttebær

1. Lag parfaiten. Varm opp tyttebærene til de begynner å safte seg. Ta det fra varmen og avkjøl.

2. Pisk eggeplommer, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Pisk kremfløten til krem. Vend eggemassen i kremen. Vend til slutt i avkjølte tyttebær og rør om.

3. Kle en rund bakeform 22 cm i diameter med plastfilm så den ferdig frosne parfaiten løsner lettere.

4. Fordel parfaiten ut i formen og sett formen i fryseren i minst 5 timer.

5. Sett ovnen på 175°. Marker to ringer med samme diameter som parfaiten på bakepapir.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer