Pasta

Pasta med brokkoli, blåmuggost og valnøtter

Kjøttfri middag i dag? Her er vårt beste tips - denne er både rask og rimelig.

Publisert

(4 porsjoner)

Denne retten koster under kr 50, og du lager den på 20 minutter. Ta alltid vare på kokevann når du koker pasta. Blir pastaretten litt tykk, kan du spe med kokevannet.

Ingredienser:
400 g pasta, penne eller store makaroni
1 ss hasselnøtter
500 g brokkoli
50 g kremost
150 g mild blåmugg
2 ss crème fraîche
2 ss tørr hvitvin eller sitronsaft
2 ss kapers
1 dl svarte oliven
salt
nymalt pepper

1. Kok pasta etter anvisning på pakningen.

2. Rist hasselnøttene i en tørr og varm stekepanne. Legg dem i et håndkle og gni slik at skallet løsner. Grovhakk nøttene.

3. Skjær brokkoli i buketter. Kok bukettene 4-5 minutter i lett saltet vann. Hell av vannet.

4. Kok opp kremost, blåmuggost, crème fraîche, vin eller sitronsaft i en stor gryte.

5. Tilsett brokkoli og pasta. Bland godt. Strø på kapers, oliven og nøtter ved servering.

6. Kvern over svart pepper og server pastaretten nylaget.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer