Pastarett

Pasta med kylling, soppsaus og gulrotsalat

En pastarett smaker ofte best når den er laget med få, men gode ingredienser. Fersk pasta er veldig godt, men dyrere enn tørket, så velg det du ønsker.

(4 porsjoner)

◗ 500 g blandet sopp
◗ 1 løk
◗ 250 g kyllingfilet
◗ 2 ss olivenolje
◗ salt
◗ nykvernet pepper
◗ 2 ½ dl matfløte
◗ 2 ts maisenna
◗ 1 hvitløkbåt
◗ ½ bunt timian
◗ 1–2 ts sitronsaft
◗ 500 g fersk tagliatelle eller fettuccine

Gulrotsalat:
◗ 3 gulrøtter
◗ 2 epler
◗ 2 ss olivenolje
◗ 3 ss sitronsaft
◗ salt
◗ nykvernet pepper


1. Rensk sopp og skjær i ­­min­dre biter. Rensk og hakk løk. Skjær kyllingfileter i strimler og stek dem i 1 ss olje i panne. Legg kjøttet over på tallerken og krydre med salt og pepper.

2. Varm 2 ss olje i en panne og surr løk og sopp. Rør fløte sammen med maisenna og hell i pannen. Kok opp under omrøring. Spe med litt vann hvis sausen blir tykk. Tilsett finhakket hvitløk, timian og de stekte kyllingbitene og smak soppsausen til med salt, pepper og sitronsaft.

3. Kok pasta etter anvisning på pakken. La pastaen dryppe av i en sikt og bland med soppsausen.

4. Skrell gulrøtter og skjær i tynne strimler. Del epler i staver. Rør olje og sitronsaft sammen og bland med gulrøtter og epler. Smak til med salt og pepper.

5. Server gulrotsalaten som tilbehør til pastaretten.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: