Pasta

Pasta med sitronsaus og skinke

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til 4 personer)
2 ss smør
3 sjalottløk
2 dl kyllingbuljong
2,25 dl kremfløte
2 ts revet sitronskall
1 ts revet appelsinskall
eventuelt 1/4 ts kajennepepper
2 ss fersk mynte
1 ss presset sitronsaft
eventuelt 300 g frosne erter
400 g pasta, for eksempel penne (rør)
12 skiver med skinke, for eksempel parma- eller serranoskinke
parmesan

Smelt smøret i en litt stor panne. Finhakk løken og ha den i smøret til den er myk, cirka 2 minutter. Tilsett buljongen. La det surre til blandingen er redusert til litt over 0,5 dl. Tilsett fløte, revet skall og kajenne. Surr til sausen tykner. Har du erter, så ha dem i. La det koke i 2 minutter. Rør inn hakket mynte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Kok opp
vann til pasta og kok etter anvisning på pakken. Hell pastaen i en bolle, ha over sausen og bland godt. Fordel pasta i tallerkener og legg skinke på toppen. Server med fersk parmesan.

Pasta med sitronsaus og skinke
Pasta med sitronsaus og skinke Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer