Foto: Siren Lauvdal
(Til 4 personer)
2 ss smør
3 sjalottløk
2 dl kyllingbuljong
2,25 dl kremfløte
2 ts revet sitronskall
1 ts revet appelsinskall
eventuelt 1/4 ts kajennepepper
2 ss fersk mynte
1 ss presset sitronsaft
eventuelt 300 g frosne erter
400 g pasta, for eksempel penne (rør)
12 skiver med skinke, for eksempel parma- eller serranoskinke
parmesan
Smelt smøret i en litt stor panne. Finhakk løken og ha den i smøret til den er myk, cirka 2 minutter. Tilsett buljongen. La det surre til blandingen er redusert til litt over 0,5 dl. Tilsett fløte, revet skall og kajenne. Surr til sausen tykner. Har du erter, så ha dem i. La det koke i 2 minutter. Rør inn hakket mynte og sitronsaft. Smak til med salt og pepper. Kok opp
vann til pasta og kok etter anvisning på pakken. Hell pastaen i en bolle, ha over sausen og bland godt. Fordel pasta i tallerkener og legg skinke på toppen. Server med fersk parmesan.
