Minihus

Paula bor på 13 kvadratmeter uten strøm og innlagt vann

– Mange som kommer på besøk blir forbauset over at det virker større enn det er.

ELSKER Å BO I MINIHUS: Mindre vedlikehold og bedre økonomi er to av årsakene til at Paula har valgt å flytte inn i et minihus. FOTO: Privat
ELSKER Å BO I MINIHUS: Mindre vedlikehold og bedre økonomi er to av årsakene til at Paula har valgt å flytte inn i et minihus. FOTO: Privat Vis mer
Publisert

– Jeg synes det er spennende å utforske hvilke behov jeg har. Trenger jeg å dusje hver dag, ha mange rom og se på tv? Gjennom å stille meg disse spørsmålene finner jeg ut hva jeg egentlig vil fylle livet mitt med, sier Paula Edén (28).

De siste månedene har hun bodd i et lite hus i et skogsområde på den svenske landsbygda. Boligen har et boareal på bare 13 kvadratmeter og består av ett rom med soveloft. Her er det hverken innlagt vann eller elektrisitet.

Paula forteller at hun alltid har elsket å være mye ute i naturen og det enkle livet denne livsstilen fører med seg. Hun har atskillige fine minner fra barndommen hvor hun sammen med familien tilbragte mange netter i telt.

Da hun for noen år siden kom over «minihusbevegelsen» ønsket hun å teste ut denne boformen og flyttet først inn i et hus på bare syv kvadratmeter. Her ble hun boende i hele åtte måneder før hun fant ut at hun ville bygge sitt eget minihus.

– Det å være stengt inne i en leilighet eller å bo i en stor villa, har aldri vært noe for meg. Det typiske A4-livet har aldri lokket meg, jeg søker noe enklere, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer