Pavlova

Pavlova med pistasienøtter og sjokolade

(ca. 10 biter)

En raus pavlova med deilig frukter og bær er perfekt dessert en hyggelig sommerkveld.

Marengsbunn:

4 eggehvite
¼ ts salt
250 g sukker
2 ts maisenna
1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
½ pk. hakkede pistasienøtter

Fyll:

3 dl kremfløte
1 dl sjokoladesaus
1 moden mango
4 modne fersken eller nektariner
ca. 300 g friske bær

1. Ha romtempererte eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk sakte sammen med litt salt til et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

2. Vend inn siktet maisenna og eddik med en skje. Legg bakepapir på et stekebrett og tegn en sirkel etter en kakeform, ca. 24 cm. Fordel marengsen i sirkelen, strø på nøtter, form det til en kake, ca. 2 ½ cm høy.

3. Stek kaken midt i ovnen ved 160° i ca. 1 time til bunnen er sprø på yttersiden og lyst kremfarget. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt. Ta den ut og legg bunnen på et kakefat.

4. Bland sjokoladesaus forsiktig inn i pisket krem eller legg krem over bunnen og fordel sjokoladesaus over.

5. Pynt med frukt og bær, f.eks. bringebær, nektariner i båter og biter av moden mango.

 

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: