Marengs

Pavlova med røde bær

Bruk gjerne denne deigen som grunnoppskrift til små og store marengser. Dette gir sprø og perfekte marengser.

Ingredienser:
3 eggehviter
2 dl sukker
¼ ts hvitvinseddik

Fyll:
1 ½ dl kremfløte
1 ½ dl crème fraîche
1 dl melis
1 ½ l blandede bær, f.eks. jordbær, bringebær, kirsebær, rips

 

1. Sett ovnen på 100˚c. Pisk eggehvitene og 1 dl av sukkeret og eddiken til en fast marengs. Vend i resten av sukkeret.

2. Fordel marengsen ut på en bakepapirkledd stekeplate. Lag en sirkel på ca. 20 cm og lag en fordypning i midten.

3. Stek kaken i ca. 1 ½ time. Avkjøl kaken.

4. Pisk fløte, crème fraîche og melis sammen til en fast krem. Fordel kremen utover den kalde marengsen på et kakefat. Pynt med røde bær.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: