Bruk gjerne denne deigen som grunnoppskrift til små og store marengser. Dette gir sprø og perfekte marengser.
Ingredienser:
3 eggehviter
2 dl sukker
¼ ts hvitvinseddik
Fyll:
1 ½ dl kremfløte
1 ½ dl crème fraîche
1 dl melis
1 ½ l blandede bær, f.eks. jordbær, bringebær, kirsebær, rips
1. Sett ovnen på 100˚c. Pisk eggehvitene og 1 dl av sukkeret og eddiken til en fast marengs. Vend i resten av sukkeret.
2. Fordel marengsen ut på en bakepapirkledd stekeplate. Lag en sirkel på ca. 20 cm og lag en fordypning i midten.
3. Stek kaken i ca. 1 ½ time. Avkjøl kaken.
4. Pisk fløte, crème fraîche og melis sammen til en fast krem. Fordel kremen utover den kalde marengsen på et kakefat. Pynt med røde bær.