Dessert

Pecannøtt-brownie

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






(Til en liten langpanne)
200 g Manjari Valrhonasjokolade/annen mørk sjokolade
200 smør
4 egg
340 g sukker
240 g hvetemel
1 ts bakepulver
3 dl pecannøtter
melis (til pynt)

Forvarm stekeovnen til 150°. finhakk sjokoladen (den bør ha høyt innhold av kakaomasse,
Manjari Valrhona har 64 %) og smelt den i vannbad sammen med smøret. Pass på at all sjokoladen er smeltet. Tilsett eggene, og rør dem godt inn med en visp. Tilsett sukkeret og visp det godt inn. Bland hvetemel, bakepulver og pecannøtter og rør det sammen med sjokolademassen. Fyll massen i en langpanne kledd med bakepapir og stryk den utover.
Stek kaken i cirka 45 minutter. La kaka avkjøle i panna i romtemperatur. Kutt den i biter, og dryss med melis før servering. Kaken kan oppbevares i kjøleskap i opptil fire dager, eller opptil to uker i fryseren, hvis den er godt innpakket i plast.

Pecannøtt-brownie (innfelt: Sverre Sætre)
Pecannøtt-brownie (innfelt: Sverre Sætre) Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer