Sparing:

«Pengesnakk»-Lise: – Noen tror det er tull

Lise Vermelid Kristoffersen deler sine beste, og mest ekstreme, sparetips på badet!

SUPERSPARER: Lise Vermelid Kristoffersen delte nylig sine beste tips til hvordan du kan spare penger ved hjelp av noen enkle triks på badet. FOTO: Ingeborg Løvlie
SUPERSPARER: Lise Vermelid Kristoffersen delte nylig sine beste tips til hvordan du kan spare penger ved hjelp av noen enkle triks på badet. FOTO: Ingeborg Løvlie Vis mer
Publisert

Lise Vermelid Kristoffersen er kanskje aller mest kjent som personen bak bloggen og podcasten «Pengesnakk», hvor hun lærer følgerene sine alt hun kan om sparing og privatøkoniomi.

Både av økonomiske og miljømessige hensyn har sparingen blitt en livsstil for småbarnsmoren, som i fjor sparte hele 700.000 kroner.

Hun var også en av de som kastet seg på hårtrenden «no poo», som rett og slett går ut på å ikke vaske håret sitt med sjampo eller balsam.

Tror det er tull

Nylig delte superspareren en video på sine sosiale medier, med sine 51 000 følgere, hvor hun viser sine beste, og «ekstreme», sparetips. Se videoen nederst i saken!

– Mange av tipsene jeg deler har jeg gjort hele livet og ikke tenker på som sparetips før jeg oppdager at ikke alle andre gjør det samme, sier Lise til KK.

Pengesnakk-profilen har fått blandede tilbakemeldinger på tipsene sine.

– Noen tror det er tull. Jeg laget videoen for gøy, men bruker jo faktisk alle tipsene selv, ler hun og fortsetter:

– På TikTok er det mye «æsj - tøybleier», mens da jeg delte samme video på Instagram var det mer innspill på hvor jeg kunne spart enda mer, for eksempel ved å bytte ut pumpesåpen med såpestykke. Folk engasjerer seg i alle fall, og selv om mange mener det ikke er verdt å gjøre småting for å spare, er det også mange som sa de lærte noe nytt og begynte å klemme dorullen flat selv.

Her er Lises tips:

1. Strikk på såpen

De fleste såpedispensere kan være litt vel rause når det kommer til mengden med såpe som kommer ut. Derfor anbefaler Lise å knyte en strikk rundt toppen av dispenseren, så det kommer akkurat en passe mengde med såpe ut.

Så smart – og enkelt!

2. Klipp tuben

Dette trikset har du kanskje hørt og brukt før – men det er uansett et genialt triks. Med kremprodukter som kommer i tube kan være vanskelig å få ut alt av produktet bare ved å klemme på tuben.

Men om du klipper opp tuben på tvers, vil du enkelt få ut hver eneste dråpe – enten det er tannkrem, dagkrem eller bodylotion.

3. Menskopp og tøybleier

Bytter du ut tamponger og bind med en menskopp – ja, da trenger du aldri å kjøpe tamponger eller bind igjen! Det er jo det ultimate sparetrikset!

Det samme kan du gjøre til den minste. Erstatter du engangsbleier med tøybleier, kan du bokstavelig talt si «hadet på badet» til bleieutgiftene.

4. Flat dorull

Dette trikset var nytt for oss. Trykker du dorullen flat, blir det litt vanskeligere å få alt for mye dopapir ut av rullen. Fordi den ikke ruller like lett ut, bruker dermed ikke mer dopapir enn du faktisk må når du er på ditt neste toalettbesøk.

I tillegg er dette et fint triks for de med små barn som synes det er gøy å rulle ut metervis med papir.

HADET PÅ BADET: Med disse enkle sparetriksenetriksene kan du ta farvel med unødvendige baderomsutgifter. FOTO: NTB
HADET PÅ BADET: Med disse enkle sparetriksenetriksene kan du ta farvel med unødvendige baderomsutgifter. FOTO: NTB Vis mer

En livsstil

Lise forteller til KK at det et tøybleier og menskoppen hun sparer mest penger på. Men akkurat hvor mye hun sparer på disse triksene er vanskelig å regne ut.

– For meg handler det om å ikke sløse med ressurser, og det er en mentalitet jeg har på alle områder i livet. Når det er flere runder igjen med favorittkremen jeg ikke får ut av tuben, hvorfor skal jeg kaste det? Nei, da finner jeg heller frem saksa, forteller hun.

Litt pluss blir til slutt mye, og det spiller ingen rolle for Lise hvor mye, eller hvor lite, hun sparer på de små tiltakene når det for henne er lystbetont å gjøre dem. Det er en livsstil.

Og livsstilen har også smittet over på de hjemme.

– De hjemme er oppdratt av meg, så for dem er det mer naturlig å være sparsom enn sløsete. Mannen min synes strikken på såpa var lurt, fordi det kommer alt for mye ut for en liten barnehånd. Trenger voksne mer enn det kommer ut, er det bare å trykke to ganger, forteller ekstremspareren.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer