Ny pensjonsordning 2021

- Pensjon er særeie, og deles ikke ved skilsmisse

Vi har snakket med ekspertene - her er alt du må vite om den nye pensjonsordningen!

NY PENSJONSORDNING 2021: Marianne Christensen er pensjonsspesialist i Sparebank1. Hun er en av ekspertene som hjelper oss med å besvare spørsmål rundt den nye pensjonsordningen. FOTO: Sparebank1
NY PENSJONSORDNING 2021: Marianne Christensen er pensjonsspesialist i Sparebank1. Hun er en av ekspertene som hjelper oss med å besvare spørsmål rundt den nye pensjonsordningen. FOTO: Sparebank1 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fra og med 1. februar 2021 fikk alle som har innskuddspensjon egen pensjonskonto - helt automatisk - forklarer pensjonsspesialist Marianne Christensen i Sparebank1 til KK.

Dette påvirker 1,5 millioner nordmenn, som jobber i en privat bedrift.

- Jobber du i offentlig sektor, i kommune eller stat eller hvis du er pensjonist gjelder ikke egen pensjonskonto. I egen pensjonskonto samles pensjon fra nåværende og tidligere arbeidsgiver, sier Marianne videre.

Og ifølge pensjonsspesialist Marianne betyr dette at vi nå får mulighet til å få en bedre oversikt over pensjonssparingen, mulighet for lavere kostnader og mer i pensjon.

- Kontoen opprettes hos den pensjonsleverandøren arbeidsgiveren din har valgt, men du står fritt til å flytte pensjonen til den leverandøren du ønsker.

Arbeidsgiver betaler administrasjonskostnaden for avtalen

Også Silje Sandmæl, som er forbrukerøkonom DNB, kjent fra «Luksusfellen» og programleder i «I lomma på Silje», hjelper oss med å forstå hva den nye ordningen går ut på.

- Hver gang du slutter i en jobb hvor du har hatt innskuddspensjon får du et pensjonskapitalbevis. Gjennom et langt liv er det vanlig å opparbeide seg flere pensjonskapitalbevis, kanskje fem eller mer, og takten på antall jobbytter i løpet av en yrkeskarriere er stigende. Med egen pensjonskonto vil all innskuddspensjon samles hos pensjonsleverandøren til nåværende arbeidsgiver, forklarer Silje.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer