Sommermat

Perfekt mat til sommerfesten

7 deilige retter som vil gi gjestene vann i munn.

SOMMERBORD: Blomster fra hagen eller markblomster er de fineste å dekorere med. Foto: Shutterstock
SOMMERBORD: Blomster fra hagen eller markblomster er de fineste å dekorere med. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ALLERS.NO: Sommerbuffeten består av mange små munnfuller med spennende smaker. Her får du flere enkle tips til retter som vil overraske dine gjester!

Pai med poteter og geitost

(ca. 6 biter)

Denne paien kan du servere både varm og kald.

1 rull paideig

Fyll:300 g nypoteter1 rødløkolivenolje3 ss timianbladerflaksaltnykvernet pepper150 g chèvre150 g småtomater

1. Sett ovnen på 200°. Legg paideigen på en plate på bakepapiret. Brett kanten rundt.

2. Vask poteter og skjær i så tynne skiver som mulig, helst på en mandolin. Skjær rødløken i tynne skiver.

3. Bland sammen poteter, løk, 1 ss olivenolje, timian, salt og pepper i en bolle. Fordel blandingen over deigen. Legg på tynne skiver chèvre og tomater som er delt i to. Drypp over 1 ss olivenolje og krydre forsiktig med flaksalt og pepper.

4. Stek paien midt i ovnen i ca. 20 minutter.

Bruschetta med bønnepuré og asparges

(4 porsjoner)

Aspargesen er nå på sitt beste! En skive brød toppet med smakfull bønnepuré og ­asparges er deilig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer