Kultur

Perfekt pirat

Johnny Depp om penger, barn og den store kjærligheten.

Perfekt pirat
Publisert
Sist oppdatertFakta om Johnny Depp

 • Fødenavn: John Christopher Depp II
 • Født: 9. juni 1963, Kentucky
 • Sivilstand: Samboer med Vanessa Paradis. Barn: Lily-Rose Melody (7), Jack (4)
 • Bosted: Sør-Frankrike og Hollywood-åsen
 • Etnisk bakgrunn: Irsk, tysk og cherokeeindianer
 • Minstelønn: 110 millioner kroner per film
 • Forbilde: Marlon Brando
 • Skolegang: To år på ungdomsskole
 • - Det er en beklagelig ting, men penger og sikkerhet blir viktigere når man har familie og barn, sier Johnny Depp (43) til KK.

  Den tidligere ungdomsrebellen som har gjort karriere på å spille karakterer utenom det vanlige, forklarer hvorfor han etter mange aparte prosjekter nå jobber med pengemaskinen Disney. Skuespilleren gjør intervjuer i forbindelse med lanseringen av Pirates of the Caribbean - Dead man's chest, og PR-apparatet ser ut til å gå som smurt.

  Etter sine tre første dager på amerikanske kinoer, hadde filmen spilt inn imponerende 132 millioner dollar, og slo dermed Spider-Mans rekord fra 2002, den spilte inn lusne 114,8 mill. dollar. Populariteten kan i svært stor grad tilskrives én mann spesielt. Johnny Depp, som i mange år var kjent for sine eksentriske rollevalg, gjør en glitrende figur som Kaptein Jack Sparrow, og bærer mye av filmen på sine skuldre.

  Heldigvis tok Depp med seg skjevheten og originaliteten sin inn i Disneys kommersielle filmsatsing. Så eksentrisk spilte han den sjanglende piraten at han var i ferd med å måtte gå planken - filmsjefene ville sparke ham.

  – Studiosjefene den gangen så de første opptakene og spurte meg: «Hva i all verden er det du driver med? Er Sparrow homo? Eller er han full?»

  Johnny tok det hele med stoisk ro - ja, han ble faktisk litt fornøyd med kritikken.

  – Jeg syntes det var storartet. Jeg fikk et skikkelig kick av det. Studiosjefene var veldig nervøse og redde. De vurderte å gi meg sparken. Jeg var litt redd for å miste jobben, særlig fordi jeg syntes jeg hadde fått skikkelig grep om rollefiguren, sier Depp.

  Han forteller at tanken på barna Lily-Rose (7) og Jack (4) var viktig da han skulle bestemme seg for om han skulle trekke i piratkostymet. Depp ville spille inn en film barna kunne se.

  - Den viktigste årsaken til at jeg takket ja til rollen var at barna mine kan se filmen. Jeg har ikke lyst til å vise dem Frykt og avsky i Las Vegas eller Ed Wood, sier Depp. At rollefiguren passet Depps personlighet bra, var heller ikke noe minus.

  - Jeg tror det er friheten som tiltrekker meg ved piratene. At man ikke er bundet av samfunnets normer, samtidig som man må tenke og ordne opp på egen hånd, sier Johnny, som alltid har fulgt sitt eget spor.

  Skuespilleren er klar for flere runder som Jack Sparrow, og neste film har premiere i mai 2007. Depp utelukker ikke at det kan bli også en fjerde og femte film.

  - Jeg føler meg ikke ferdig med Jack Sparrow, det er mer jeg kan gjøre med karakteren. Med denne figuren er grensene mye videre, det er mye å spille på som Sparrow. Ikke minst er det en morsom rolle. Jeg gruer meg til å ta avskjed med Jack, sier Depp til Filmforce.com.

  Når pirateventyret en gang går mot slutten, har Johnny nok å fylle tiden med. Prioriteten er kjæresten Vanessa Paradis - «Det var som om lynet slo ned da jeg møtte henne» - og deres to barn, Lily og Jack. Familien bor halve året i Frankrike og den andre halvparten i Hollywood. Johnny forteller at Frankrike og Vanessa representerer et trygt fundament som han aldri tidligere har hatt.

  - Det som har forandret meg mest i livet, er definitivt det å få barn. Jeg snublet rundt i årevis og forsto ikke hva meningen var med noen ting, helt til det skjedde. Å få barn får fram det mennesket du hele tiden håpet at du kunne være. Det gir deg perspektiv og styrke. Før gjorde alt maset i Hollywood meg rasende, men når du får barn, slutter du å bry deg om sånt, for da skjønner du hva livet handler om. Det handler om dem. Barna, avslutter Johnny Depp.


  MER OM JOHNNY DEPP:
 • Saftig sjøsprøyt - kk.no anmelder Pirates of the Caribbean
 • Piraten privat - intervju med Johnny Depp i denne ukens KK
 • Johnny Depp i dansk film?
 • Johnny Depps vei til suksess

 • Alt om film • Kvinnen vi alle misunner: franske Vanessa Paradis kapret Johnny Depps hjerte.
  Kvinnen vi alle misunner: franske Vanessa Paradis kapret Johnny Depps hjerte. Vis mer
  Perfekt pirat
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer