Vendela Kirsebom:

– Petter bruker lengre tid på badet enn jeg gjør

Hvis Vendela må bruke mer enn ti minutter på å fikse seg, går hun heller for all natural.

LEVER DRØMMEN: Fra tidlig 20-årene har Vendela Kirsebom hatt en drøm om å lansere sin egen sminkekolleksjon. Nå har drømmen endelig gått i oppfyllelse. FOTO: Heiko Junge // NTB
LEVER DRØMMEN: Fra tidlig 20-årene har Vendela Kirsebom hatt en drøm om å lansere sin egen sminkekolleksjon. Nå har drømmen endelig gått i oppfyllelse. FOTO: Heiko Junge // NTB Vis mer
Publisert

Med en lett makeup og en strålende, naturlig glød er Vendela Kirsebom (55) sjeleglad og overveldet over at hun endelig lever ut drømmen om sin egen sminkekolleksjon. I november i fjor lanserte hun sine første sminkeprodukter for sitt eget merke, Vendela Beauty.

– Det føles helt absurd og utrolig gøy. Det er nesten litt uvirkelig at det endelig skjer, forteller hun til KK.

I kolleksjonen er det alt fra sminkekoster til leppestifter i Vendelas favorittfarger. Målet er at kolleksjonen skal representere hennes sminkepung, med det hun liker å bruke. Både til hverdags og til fest.

En evig lang drøm

– Det har vært en drøm, veldig, veldig lenge, forteller den tidligere supermodellen, som føler hun har jobbet i skjønnhetsbransjen i «hundre år».

– Jeg har jobbet som en jo-jo og reist over hele verden sammen med alle de store navnene. Og da blir det ikke så mye tid til å sette seg ordentlig ned for å tenke eller planlegge, forteller Vendela og legger til:

– Men som på joggetur eller på den tiden jeg hadde på fly, så drømte jeg alltid om å lage min egen sminke. Så det har bare tatt jæskla lang tid!

Hun forteller om da hun gjorde sitt første cover for franske Vouge, som 21-åring. Da drømmen om å gjøre noe eget startet. Coveret førte til et langt og tett samarbeid med Elisabeth Arden. Men merker som Versace, Dior, Lagerfeld, Revlon og L’oréal Paris er også med på listen over dem som ville ha den høyt ettertrakte Vendela med på laget.

I tillegg har hun jobbet sammen med anerkjente makeupartister og frisører som blant annet Laura Mercier, François Nars, Oribe og Kevin Aucoin.

Sistnevnte har hun ekstra klare minner om. Hun mimrer tilbake til modellkarrieren, og hvordan Aucoin alltid la henne og de andre modellene ned liggende, i to-tre timer, for å legge den perfekte makeupen før catwalken.

– Det var helt vilt hvordan han holdt på – det var skikkelig gøy, og han var et fantastisk menneske. Han introduserte meg også for et stort mangfold av mennesker i New York, som videre har gjort at jeg har fått lov til å jobbe med alle de aller beste på dette feltet. Så derfor er det ekstra gøy å endelig få starte litt selv.

Petter bruker lengst tid på badet

Med en CV i skjønnhetsbransjen de fleste bare kan drømme om, og et øye som er så godt trent at hun med én gang kan kjenne igjen hvilken makeupartist som har lagt en look, så har hun selv et veldig avslappet forhold til sminke.

– Jeg elsker å sminke meg, men jeg trenger aldri å fikse meg for å gjøre vanlige ting. Jentene mine har også sagt til meg at de synes det er veldig deilig at jeg alltid har vært så «relaxed» med det.

Hun forteller at hvis hun må bruke mer enn ti minutter for å gjøre seg klar, så kan hun heller droppe sminken og gå «all natural». Det skal være enkelt, og det skal gå fort. Men sånn er det ikke for alle i heimen ...

– Petter og jeg pleier å tulle med det, for han bruker alltid lengre tid på badet enn meg, ler hun.

– Hvilket produkt prioriterer du når du har dårlig tid?

– Jeg synes at øyet er veldig, veldig viktig. Uansett hva slags dag man har, så føler jeg det hjelper på alt fra utseende til humør. Så jeg må si maskara. Men bronzer og highlighter er også fint for å fort se litt friskere ut.

AVSLAPPET FORHOLD TIL SMINKE: Vendela har et avslappet forhold til sminke, og bruker ikke mer enn ti minutter på å ordne seg til hverdagen. Her sammen med forloveden Petter Pilgaard på rød løper under Gullruten i 2019. Av de to er det Petter som bruker lengst tid på badet. FOTO: Terje Pedersen // NTB
AVSLAPPET FORHOLD TIL SMINKE: Vendela har et avslappet forhold til sminke, og bruker ikke mer enn ti minutter på å ordne seg til hverdagen. Her sammen med forloveden Petter Pilgaard på rød løper under Gullruten i 2019. Av de to er det Petter som bruker lengst tid på badet. FOTO: Terje Pedersen // NTB Vis mer

– Og hva er ditt beste sminketips?

– Mitt beste sminketips er å bruke naturlig lys. Det er viktig å se hvordan man ser ut, hvis ikke så kan det gå litt galt.

Det er nok noe mange kan kjenne seg igjen i ... Og at huden forandrer seg med årene, er heller ingen hemmelighet. Men Vendelas forhold til sminke og skjønnhet har ikke endret seg fra tiden da hun jobbet som supermodell.

– Jeg er like interessert, og uinteressert i dag som jeg alltid har vært. Jeg har alltid elsket å tre inn i en annen rolle når det gjelder jobb, men også bare det å kunne være meg selv.

For til tross for at hun har jobbet i skjønnhetsbransjen i en årrekke, snakker hun varmt om hvordan hennes mor og mormor har latt henne vokse opp uten noen form for skjønnhetspress.

SUPERMODELL: Vendela har jobbet som supermodell siden hun var i tenårene, men bransjen har ikke preget Vendelas syn på skjønnhet. – Jeg har alltid elsket å tre inn i en annen rolle når det gjelder jobb, men også bare det å kunne være meg selv, forteller hun til KK. FOTO: REX // NTB
SUPERMODELL: Vendela har jobbet som supermodell siden hun var i tenårene, men bransjen har ikke preget Vendelas syn på skjønnhet. – Jeg har alltid elsket å tre inn i en annen rolle når det gjelder jobb, men også bare det å kunne være meg selv, forteller hun til KK. FOTO: REX // NTB Vis mer

– Jeg tenker bare at så lenge man tar vare på huden sin og bevarer blodsirkulasjonen med litt aktivitet, så kommer du langt. En ung jente kan jo sikkert «get away with anything», men jeg tror det er lurt å starte tidlig med hudpleien.

Skjønnhet har ingen alder

I en tid hvor Kardashians og sosiale medier har tatt overhånd, synes Vendela det er trist at så mange hele tiden skal streve etter å være 20.

– Jeg synes det er fint om puppene henger litt, eller om magen er litt større. Smilerynker også, jeg synes det bare er vakkert.

For skjønnhet for Vendela er rett og slett personlighet, utstråling og sterke kvinner og menn. Hun håper at verden er på en vei hvor man kan omfavne alderen sin og tenke at en kvinne på 50 er like vakker som en kvinne på 20.

– Jeg føler verden har blitt mer inkluderende, men jeg håper at det gjelder alder også. Det er så fint med mangfold. Unge, gamle, menn og kvinner i alle fasonger og hudfarger.

Kommende brud

På grunn av pandemien har ikke lanseringen av egen sminkekolleksjon gått like fort som sminkegründeren hadde håpet. Nå drømmer hun videre om å utvide skjønnhetsuniverset sitt med enda flere produkter. Også parfyme.

For tiden er Vendela å se på «Sofa» på TV2, sammen med forloveden Petter Pilgaard (41). Og i juni er det duket for bryllup.

– Jeg håper at en av duftene kan bli ferdig til vi gifter oss i juni, det hadde vært fantastisk, forteller Vendela med stor entusiasme.

Turtelduene er også aktuelle med egen podcast, og på selveste valentinsdagen vil første episode av «The Pilboms med Vendela og Petter» være tilgjengelig på podcastappen Podimo. Her skal de snakke om alt mellom himmel og jord, blant annet bryllupsplanlegging.

Det er tydelig at hun gleder seg til både nye prosjekter og til bryllup.

For en ting er helt sikkert – Vendelas beste skjønnhetstips er å være lykkelig.

– Både personlig og på jobb – det er viktig å være lykkelig med det du driver med.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer