Petter Nyquist:

«Petter uteligger» med rørende julegest

- Denne dagen har jeg gleda meg til.

PETTER NYQUIST. I 40 dager levde Petter Nyquist i en kommunal bolig på Torshov i Oslo. Dette ble til TV-programmet «Petter – der ingen vil bo». Foto: Ida Bergersen.
PETTER NYQUIST. I 40 dager levde Petter Nyquist i en kommunal bolig på Torshov i Oslo. Dette ble til TV-programmet «Petter – der ingen vil bo». Foto: Ida Bergersen. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Da KK møtte Petter Nyquist (45) tidligere i høst, stod han utenfor en av bygårdene ved Torshov i Oslo, og pekte opp mot et vindu i midten av blokken. I fjor høst flyttet han nemlig hit i 40 dager, nærmeste bestemt i en av de 600 kommunale leilighetene som befinner seg i nabolaget. Dette blir også omtalt som en av Oslos mest beryktede kommunale blokker.

Her bor enslige, uføre, personer med rus- og psykiatri-utfordringer og barnefamilier side om side. Felles for dem alle er at de av økonomiske, helsemessige eller sosiale årsaker ikke klarer å skaffe seg et egnet sted å bo.

Med kamera på slep ble de 40 dagene til TV-programmet «Petter – der ingen vil bo», hvor han fortalte historiene til menneskene som lever her.

Tok med seg gjengen til Sverige

Nå har han delt et gledelig gjensyn med gjengen vi ble kjent med på TV. På Instagram deler han en bildeserie med følgende tekst:

«Vet du hva? Denne dagen her har jeg gleda meg til i mange dager nå. Ikke bare for å handle billig mat, men for å få et lite avbrekk fra en til tider monotom og ensom hverdag.»

«... Et felles ønske var blant annet å få bunkra opp med matvarer i kjøleskapet ettersom jula nærmer seg med stormskritt. Det ble handla både ribbe, bacon, julegaver, cola og godteri.»

Kommentarene har ikke latt vente på seg, og flere skyter av både programlederen og gjengen:

«Så gøy å se de fine og gode menneskene igjen! Ha en fin førjulstid alle sammen».

«Digger altså ❤️❤️❤️God adventstid til hele gjengen og Torshov».

«Du gjør en fantastisk innsats @nyquistpetter og du er et av mine store forbilder!»

Durek Verrett sin søster har gått viralt på Tiktok. Video: Se og Hør, NTB, Tiktok/@demidelanuit, Instagram/@shamandurek. Vis mer

- Eneste muligheten var å gå på gata selv

Men la oss ta det fra begynnelsen. Mange har sikkert hørt om Petter Uteligger. Og nei, han har aldri vært uteligger. Ikke på ordentlig i hvert fall, men ble for alvor kjent i 2014 da han valgte å bo på gata i Oslo i 52 dager.

Ideen kom da han og en kompis krysset Las Vegas på langs i 2011, og de møtte mange som hadde falt utenfor samfunnet.

- Da gikk det opp for meg at jeg så mye av det samme i Las Vegas som jeg så i Oslo, og jeg ble nysgjerrig på hvem disse menneskene som jeg gikk rett forbi og aldri ofret en tanke, var. Den eneste måten jeg kunne finne ut av det på var å gå på gata selv, har han tidligere fortalt til KK.

- Etter hvert fikk jeg høre om et område på Torshov som flere omtalte som stedet der «ingen» vil bo, og det gjorde meg nysgjerrig.

KK har forsøkt å få en kommentar fra Petter Nyquist, uten hell.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet