Manipulert:

«Pia» hadde ingen mistanke om at hun ble «love-bombet»: – Hvordan kunne jeg la meg lure på den måten?

Slik kan du avsløre om du blir manipulert og utsatt for kjærlighetsmisbruk.

«LOVE BOMBING»: Mange opplever å bli manipulert. Slik kan du avsløre det. FOTO: NTB
«LOVE BOMBING»: Mange opplever å bli manipulert. Slik kan du avsløre det. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Love bombing: å bli bombardert med kjærlighet, overøst med oppmerksomhet og druknet i kjærlighetserklæringer, gaver, interesse, anerkjennelse og løfter om framtiden. Det høres umiddelbart ut som noe positivt, men det er det ikke alltid.

Begrepet oppsto med 1970-årenes Moon-bevegelse med den karismatiske lederen Sun Myung Moon i spissen, som ble kritisert for drive med psykologisk manipulasjon av bevegelsens medlemmer.

Psykologer over hele verden har senere advart mot fenomenet.

Ifølge psykolog Malene Kaae er ikke den som «love-bomber», ute etter et kjærlig, intimt forhold, men bruker taktikken utelukkende som en manipulativ forføringsmetode.

– Disse personene, som kan både være menn og kvinner, er så gode til å forføre og manipulere at man ikke kan annet enn å tro at man har møtt den store kjærligheten. Å få høre at man er det mest fantastiske i verden, at man er noe helt spesielt for den andre, er ekstremt forførende, sier Malene Kaae.

«Pia» hadde ingen mistanke. Hun var bare hodestups forelsket

49 år gamle Pia, som ønsker å være anonym, har opplevd å bli «love-bombet». På det tidspunktet var hun 41 år og kjente verken til begrepet eller hadde noen mistanke om at det var det som foregikk. Hun var bare hodestups forelsket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer