Dyre bursdagsgaver

«Pilotfrue» stengte kommentarfeltet under bilde av bursdagsgaven til sønnen (5)

Og det er ikke en hvilken som helst gave, skal vi tro innlegget.

DYRE BURDSDAGSGAVER: Julianne «Pilotfrue» Nygård la i juni 2023 ut et bilde på Instagram av det som ser ut til å være bursdagsgaven til sønnens 5-årsdag. FOTO: Foto: Terje Pedersen / NTB
DYRE BURDSDAGSGAVER: Julianne «Pilotfrue» Nygård la i juni 2023 ut et bilde på Instagram av det som ser ut til å være bursdagsgaven til sønnens 5-årsdag. FOTO: Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

Da KK nylig skrev at influenser Merete Gamst mener bursdagsgaver til barn har tatt helt av, fikk hun bred støtte i kommentarfeltet vårt på Facebook.

Gamst hadde selv opplevd å få e-post fra foreldre som ikke har råd til å sende barnet sitt i barnebursdag, og mange lesere støttet forslaget hennes om å droppe bursdagsgave, og heller frivillig vippse valgfritt beløp opp til kroner 50, slik at foreldrene selv kan kjøpe noe barnet trenger.

En som tidligere har vært i hardt vær for dyre gaver til barna, er influenser Juliane Nygård aka «Pilotfrue». Da hun i 2022 la ut en story på Snapchat av at parets to år gamle sønn åpnet julekalenderen og fikk en iPhone, vekket der harme. Flere kjendiser kastet seg inn i debatten, deriblant Mads Hansen og Kristin Gjelsvik, som mente at det er forkastelig å gi en toåring en telefon til mange tusen kroner.

La seg flate

Så massiv var kritikken at Julianne og mannen hennes Ulrik Nygård valgte å legge seg flate. «Vi føler oss som verdens verste mennesker og tar til oss kritikken», skrev Nygård på Instagram, og influenser-paret lovet bot og bedring, og sa de ville donere resten av adventskalenderen til familier som ikke hadde råd til julegaver.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer