Dessert

Pine nut honey pie

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






1 halv porsjon klassisk paibunn (trenger ikke forsteking)

Fyll
55 g usaltet smør, romtemperert
75 g brunt sukker
1 ss honning
2 egg, pisket
65 g mandler, finhakket
20 g hvetemel
klype salt
1/2 ts bakepulver
100 pinjekjerner

Deigen: Rull ut deigen og ha den over i en form. Mens du lager fyllet, kan du sette formen kaldt og samtidig sette stekeovnen på 190°.
Fyll: Ha smøret i en bolle og pisk til det blir kremete og tilsett sukker og honning. Pisk til
massen blir luftig – ha i en spiseskje av eggeblandingen om gangen. Tilsett mandlene, sikt inn melet, saltet og bakepulveret og rør forsiktig. Ha blandingen over i paiformen og smør ut. Ha paien i ovnen og bak i 10 minutter. Ta ut formen av ovnen og strø over pinjekjernene. Stek i 15 minutter til pinjekjernene er gylne. Server romtemperert.

Pine nut honey pie
Pine nut honey pie Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer