Ingredienser

Pinnekjøtt

Tradisjonell norsk julemat fremfor noe.

Publisert
Sist oppdatert


2 kg pinnekjøtt
1 l vann

La kjøttet ligge i vann i ca. 1 døgn. Skift gjerne vann en gang underveis. Legg en rist eller bjørkepinner uten bark i bunnen på en stor kjele. Fyll opp med vann slik at risten akkurat blir dekket. Legg på kjøttet og la det dampe på svak varme til det er mørt og løsner fra beina, ca. 2-3 timer.

Pass på at du ikke koker den tørr. Hell i så fall på mer vann. Det er også mulig å brune kjøttet lett i stekeovnen når du er ferdig med dampeprosessen. Legg pinnekjøttet på rist over en langpanne litt høyt i ovnen på sterk varme eller grill i ca. 5 minutter.

Bruk vann, fett og kjøttsjy som saus. Ha også gjerne litt av stekesjyen i kålrabistappen. Server med poteter.

Kålrabistappe
1 kg kålrabi
2 gulrøtter
salt og pepper
3 ss smør
1 dl kremfløte

Skrell og del gulrot og kålrabi i biter. Kok dem møre i lettsaltet vann, hell av kokevannet og mos grønnsakene. Ha i fløte og smør og erstatt eventuelt litt av fløten med stekesjy. Smak til med salt og pepper.


SJEFREDAKTØRENS ANDRE FAVORITTOPPSKRIFTER:
 • Gravlaks med sennepssaus
 • Bacalao
 • Karamellpudding

 • HVORDAN SER JULEMIDDAGEN DIN UT? Er du blant dem som spiser ribbe på julaften kan måltide tilføre opp mot 2100 kilokalorier, men heldigvis er det ikke så vanskelig å redusere inntaket bare litt.
  HVORDAN SER JULEMIDDAGEN DIN UT? Er du blant dem som spiser ribbe på julaften kan måltide tilføre opp mot 2100 kilokalorier, men heldigvis er det ikke så vanskelig å redusere inntaket bare litt. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer