Dessert

Pistasie, yoghurt og kardemommekake

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne Buxrud
Foto: Siren Lauvdal






150 g usaltede pistasienøtter
1 ts malt kardemomme
150 g usaltet smør
185 g mel
310 g sukker
3 egg
125 g yoghurt
1 lime

Forvarm stekeovnen til 180°. Smør en 20 cm stor springform og legg bakepapir i bunnen. Ha nøtter og kardemomme i en food-processor og kjør til nøttene er godt hakket. Ha i smør, mel og 185 g av sukkeret. Kjør i ca 20 sekunder, til det er en smuledeig. Ha i egg og yoghurt, kjør maskinen til deigen er godt blandet. Ha den over i den smurte formen. Bak i stekeovnen i ca 50 minutter. Stikk en trepinne ned i kaken for å sjekke om den er ferdigstekt. Nå kan du lage sirupen. Rasp limen på den fineste delen på rivjernet. Bare det grønne fra skallet skal være med. Ha resten av sukkeret i en liten kjele sammen med 1 dl vann. Varm opp på middels varme til sukkeret har løst seg opp. Kok opp og ha i limeskallet, kok i 5 minutter. Sil av og avkjøl litt. Stikk noen hull i kaken og ha den varme sirupen over. Server kaken som den er, eller med is, krem eller sitronkrem (se oppskrift).

Pistasie, yoghurt og kardemommekake
Pistasie, yoghurt og kardemommekake Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer