Vegetarpizza

Pizza med 4 sorter løk

Denne pizzaen er uten tomatsaus. Her er det crème fraîche og ost som blir sausen, og det søte og syrlige fra eplet gir en deilig smak.

◗ 1 stor pizzadeig til langpanne, ­ferdig i kjøledisken eller

Hjemmelaget pizzadeig:
◗ 25 g gjær
◗ 2 dl vann
◗ 1 ss olje
◗ 5 dl hvetemel
◗ ½ ts salt

Fyll:
◗ 2 løk
◗ 2 rødløk
◗ 1 purreløk
◗ 3 hvitløkbåter
◗ 2 ss olje
◗ 2 epler
◗ 2 dl fløte
◗ 2 dl crème fraîche
◗ 3 eggeplommer
◗ 1 ts salt
◗ nykvernet pepper
◗ 3–4 dl lagret, revet ost

1. Rør gjæren ut i lunkent vann. Tilsett olje, mel og salt. Arbeid sammen til en smidig deig. Dekk til og la deigen heve i ca. 30 minutter (eller bruk en ferdig pizzadeig).

2. Skrell og strimle løken. Skyll og strimle purreløken. Stek løk og hakket hvitløk i noen minutter på svak varme.

3. Skyll og fjern kjernehuset i eplene. Skjær dem i tynne båter og del i biter.

4. Bland fløte, crème fraîche, eggeplommer, salt og pepper.

5. Trykk deigen ut i en langpanne. La den gå opp på kanten. Fordel løkrøren og eplebitene over.

6. Dekk med eggblandingen og rikelig med revet ost.

7. Stek pizzaen midt i ovnen ved 225° i 20–25 minutter.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: