Foto: Siren Lauvdal
(Til 2 personer)
20 g gjær
1,5 dl fingervarmt vann
ca. 4 dl hvetemel
1/2 ts salt
1 boks tomater
salt og nykvernet pepper
god olivenolje
2 poser fersk mozarella
1–2 never ruccola, eventuelt noen blader frisk basilikum
Begynn med en «startdeig» hvis du har tid. Det gjør du ved å blande gjæren i cirka 3/4 av
vannet og så røre inn 1 ss mel, slik at du får en glatt røre. Hev i 30 minutter. Sett stekeovnen på fullt. En pizza skal steke raskt og i veldig sterk varme. Ha nesten alt melet på bordet, og lag et hull i midten. Hell oppi gjærblandingen sammen med saltet og restene av vannet. Jobb inn melet og kna godt. Eventuelt tilsett mer mel om nødvendig, men husk at det er bedre med en løs deig enn en som har for mye mel. Del deigen i to biter og la bitene heve til dobbel størrelse. Ikke kna deigen for mye før du skal trykke eller kjevle den ut, det gjør den ofte seigere og vanskeligere å dra i. Kjevle ut 2 runde, tynne bunner, eventuelt trykk litt ut, cirka 2 cm fra kanten slik at bunnen får en litt tykkere skorpe i kanten. Klem ut en del av vannet fra tomatboksen og ha sausen over bunnene. Del mozarellaen i skiver og fordel på sausen. Kvern over pepper og strø på litt salt. Drypp over god olivenolje og sett pizzaen inn i varm ovn. Normalt er steketiden cirka 10 minutter, men det kan være at den er ferdig etter 7, så følg med. Ta ut og ha på ruccola. Spis med en gang!
