Grønnsaker

Pizza med mozzarella og ruccola

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Siren Lauvdal(Til 2 personer)20 g gjær1,5 dl fingervarmt vannca. 4 dl hvetemel1/2 ts salt1 boks tomatersalt og nykvernet peppergod olivenolje2 poser fersk mozarella1–2 never ruccola, eventuelt noen blader frisk basilikumBegynn med en «startdeig» hvis du har tid. Det gjør du ved å blande gjæren i cirka 3/4 avvannet og så røre inn 1 ss mel, slik at du får en glatt røre. Hev i 30 minutter. Sett stekeovnen på fullt. En pizza skal steke raskt og i veldig sterk varme. Ha nesten alt melet på bordet, og lag et hull i midten. Hell oppi gjærblandingen sammen med saltet og restene av vannet. Jobb inn melet og kna godt. Eventuelt tilsett mer mel om nødvendig, men husk at det er bedre med en løs deig enn en som har for mye mel. Del deigen i to biter og la bitene heve til dobbel størrelse. Ikke kna deigen for mye før du skal trykke eller kjevle den ut, det gjør den ofte seigere og vanskeligere å dra i. Kjevle ut 2 runde, tynne bunner, eventuelt trykk litt ut, cirka 2 cm fra kanten slik at bunnen får en litt tykkere skorpe i kanten. Klem ut en del av vannet fra tomatboksen og ha sausen over bunnene. Del mozarellaen i skiver og fordel på sausen. Kvern over pepper og strø på litt salt. Drypp over god olivenolje og sett pizzaen inn i varm ovn. Normalt er steketiden cirka 10 minutter, men det kan være at den er ferdig etter 7, så følg med. Ta ut og ha på ruccola. Spis med en gang!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer