Pizza

Pizza quattro stagioni

Dette er etter hvert blitt en del av standardrepertoaret på pizzamenyer over hele verden. Det er en klassiker som kombinerer salte og milde, runde smaker på en super måte.

Publisert
Sist oppdatert
(Rikelig til 1 person)

Pizzadeig
20 g fersk gjær
1 1/4 dl lunkent vann
3,5 dl hvetemel
1/2 ts salt

Varm vann i en liten kjele. Når vannet er passe varmt, kontroller det ved å ta litt vann på en teskje og helle det over innsiden av vristen, over pulsåren. Der er du mest følsom for varme, og hvis du ikke kjenner vannet, har det perfekt temperatur (cirka kroppstemperatur).

Smuldre gjæren i vannet og la det stå et kvarter. Rør forsiktig rundt for å sjekke at alle smulene er gått i oppløsning. Bland mel og salt og ha alt melet på benken. Lag en grop i midten og hell litt av vannet (med gjæren i) oppi. Pisk rundt med fingrene til det blir en deigklump i midten. Ha på mer vann og fortsett til alt melet er borte og deigen kan knas. Kna deigen i minst 10 minutter og legg den lunt og tildekket.

La deigen heve i minst 1 time. Du kan også legge den i kjøleskapet over natta eller i minst 8 timer. Kjevl ut pizzadeigen til to porsjonsstore, tynne pizzabunner. Legg dem til heving en halv time mens du kutter opp de øvrige ingrediensene. Når de er ferdig hevet, stekes de uten fyll midt i ovnen på 250 grader i 3–5 minutter. Ta dem ut og legg på fyllet.

Pizzafyll
1 pose mozarella/150 g fast mozarella
3 godt modne tomater/1 boks hermetiske tomater (hele)
100 g westfalerskinke/parmaskinke
3 hermetiske artisjokkhjerter (fra boks)
olivenolje extra virgin
salt og pepper

Skjær tomatene i fingertykke skiver og legg dem i et dørslag. La dem ligge og renne av seg i 10–30 minutter. Kryst dem forsiktig med knyttneven innimellom. Bruker du boks, ta ut de hele tomatene og la dem også renne av seg i dørslag. Skjær dem deretter i skiver.

Skjær mozarellaen i tynne skiver. Fast mozarella rives grovt på rivjern. Er skinkeskivene store, riv dem i mindre biter. Skjær artisjokkhjertene i skiver på langs. Legg først et lag mozzarellaost på den halvstekte pizzabunnen. Deretter tomatskiver, så skinke og til slutt
artisjokkhjerter.

Kvern pepper og salt over og drypp til slutt med olivenolje, både over fyllet og langs kanten.

Stekes på bakepapir i bunnen av ovnen (du trenger ikke bruke stekeplate) på 275 grader i 15 minutter til bunnen er gyllenbrun og sprø.

Pizza quattro stagioni
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer