Kultur

Platt og glatt Prada

Kjedelig oppskriftskomedie som nesten reddes av Streep.

Meryl Streep som sjefsbitch i filmen The Devil Wears Prada kan trolig framkalle stressreaksjoner hos de fleste. Foto: Fox Films
Meryl Streep som sjefsbitch i filmen The Devil Wears Prada kan trolig framkalle stressreaksjoner hos de fleste. Foto: Fox Films Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Devil Wears Prada

 • Regi: David Frankel

 • Med: Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt, Stanley Tucci, Adrian Grenier

 • Sjanger: Komedie/drama

  Karakter: kkkkkk

  The Devil Wears Prada har vært hypet i månedsvis, og kommer til å få mye gratis av den grunn. Imidlertid er det kun én grunn til at du skal se denne filmen hvis du har sett det meste annet som går på kino om dagen: Meryl Streep.
 • Test deg selv: Er du en ekte Prada-bitch?
 • Streep spiller Miranda Priestly, redaktør for motemagasinet Runway. Karaktereren er mer enn løselig basert på virkelighetens fryktede Vogue-redaktør, Anna Wintour, og har gitt grunnlag for mye mumling i motekrokene. Det er et herlig sladrete utgangspunkt for en film som dessverre gjør et skikkelig mageplask.Her er ikke én overraskelse, og det overflatiske nivået gjør at man føler seg nesten dummere etter å ha sett filmen. Anne Hathaway, kjent fra Prinsesse på prøve, spiller Andy, den smarte jenta med briller, keitete ganglag, ufiks klesstil og urimelig stor klesstørrelse (hvilket vil si størrelse 36). Hun kastes til ulvene når hun får jobben som Runway-redaktørens assistent, og det er klart for et kulturkræsj av dimensjoner. Eller?Det skal ikke spesielt overraskende vise seg at Andy har mye å lære av den tilsynelatende overflatiske moteverdenen. Og mon om ikke motemagasinet har noe å lære av Andy? Joda! Trøbbel oppstår når Andy blir oppslukt av jobben og prioriterer sjefen foran kjæresten, samt sjarmeres av en sleip bransjeslask. Akk o ve, hvordan ender dette?Vi vet nøyaktig hvordan det ender, problemet er at det er uinteressant å følge filmen dit. Hathaway har ekstremt liten utstråling og energi i rollen som pisket assistent, og replikkene hun må servere er tidvis så platte og pinlige at man må se bort. Scenen hvor hun forsøksvis strengt bjeffer «I am NOT your baby» er en höjdare i så måte. Hun overbeviser ikke akkurat som intelligent og ambisiøs skribent, for å si det slik.Filmer som handler om hvordan unge mennesker nesten mister seg selv i et hodeløst forsøk på suksess - men heldigvis finner tilbake til den rette sti - har vi sett altfor mange av. Hadde filmskaperne vært frekkere, ville resultatet blitt bedre. Ingen av rollene er spisset nok. I stedet sitter vi igjen med et moralistisk formeldrama som er platt og kjedelig. Heldigvis er den alltid gode Meryl Streep pålitelig i rollen som Miranda Priestly. Hennes mimikk, kroppsspråk og perfekte timing redder The Devil wears Prada fra kalkunstatus. Dessverre kan ikke en gang Streep hale filmen i land alene. Dette er resirkulerte ideer, og altfor lite glam.LES MER:
 • Djevlene samlet mellom to permer
 • Hun er den originale Prada-djvelen
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer