Kultur & Underholdning

Plommesyltetøy og klissete fiken- og ingefærsyltetøy

Publisert
Sist oppdatert
Tekst: Hanne BuxrudFoto: Siren LauvdalPLOMMESYLTETØY1 kg små plommer80 g hele mandler600 g sukker1/2 glass vannSteriliser glassene. Skyll plommene og fjern steinene. Ha sukker og vann i en kjele og kok sakte opp under omrøring. Når det koker, kan du ha i plommene. Kok på middels varme under omrøring i 20 minutter. Fjern skum med en skje. Ha i mandler og fyll syltetøyet helt opp i glassene. Ha på lokk og snu opp ned. Avkjøl og sett glasset på et mørkt sted.KLISSETE FIKEN- OG INGEFÆRSYLTETØYDette syltetøyet er fantastisk sammen med forskjellige oster, spesielt blåskimmeloster, på havrekjeks og ferskt brød.500 g modne fiken500 g grønne fiken700 g sukker2 biter tørket ingefærsaften fra 1 sitron(Hvis du ikke får tak i grønne fiken går det bra med bare modne, ev. bruk også noen tørkede, men dropp da litt av sukkeret.) Dekk fikenene med kokende vann og la dem ligg et par minutter. Sil av. Dra av skallet og kutt i båter. Legg dem i en stor panne og dekk med sukkeret. Varm opp over lav varme, til sukkeret har løst seg opp. Rør så vidt litt innimellom, slik at sukkeret fordeler seg jevnt. Ha i ingefær og sitronsaft. Øk temperaturen på platen og kok opp mens du rører hele tiden. Når frukten er myk og sirupen tykk, tar du pannen fra platen. Avkjøl og ha syltetøyet over i steriliserte glass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer