Autoimmun pankreatitt:

- Plutselig fikk jeg væske rett inn i årene og håret forsvant. Folk skjønte at det var alvor

Nå snakker Linnea ut om hvordan det er å være 22 år, ha hele livet foran seg - men samtidig vite at hun aldri igjen kommer til å bli helt frisk.

ALVORLIG SYK: I september i fjor fikk 22 år gamle Linnea påvist en alvorlig, kronisk sykdom hun må å lære seg å leve med resten av livet. FOTO: Håkon Jørgensen
ALVORLIG SYK: I september i fjor fikk 22 år gamle Linnea påvist en alvorlig, kronisk sykdom hun må å lære seg å leve med resten av livet. FOTO: Håkon Jørgensen Vis mer
Publisert

- Jeg lever alltid frem til at jeg vet jeg skal på sykehuset. Jeg kan ikke se fremover fordi jeg ikke vet hvordan det blir.

Linnea Marie Jamessen (22) virker helt avslappet og rolig når jeg møter henne. Rosa fra topp til tå, og med et smil som øyeblikkelig smitter over. Den særegne og korte klippen gjør det helt umulig ikke å legge merke til henne - på en positiv måte, så klart. Alle ringene og øredobbene setter prikken over i'en. Hvem skulle tro at hun var alvorlig syk?

- Jeg husker fortsatt den dagen jeg mistet det lange, blonde håret mitt. Det gikk ganske fort etter at jeg ble satt på sterke medisiner, faktisk kanskje bare et par dager.

Hun tegner et bilde av seg selv i dusjen, med blikket vendt ned mot to håndfuller med hår. Hun kunne bare dra det av hodet så lett som ingenting. Det lange håret hun hadde hatt hele livet bare løsnet fra henne. Et halvt år etter drysser det fortsatt hår, og noen ganger blir hodebunnen flekkete.

Linnea valgte etter hvert å dra til stemorens frisørsalong i Oslo for å barbere av det håret som var igjen, i stedet for å gå å grue seg til at det gradvis falt av.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer