Ronny Brede Aase

- Plutselig hadde jeg svidd av hele luggen

Ronny Brede Aase glemmer aldri det som skjedde på julaften for rundt 30 år siden.

RONNY BREDE AASE: Ronny mener vi må gi oss med gavekjøret. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
RONNY BREDE AASE: Ronny mener vi må gi oss med gavekjøret. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer
Publisert

I år virker det som at flere har kuttet drastisk ned på julegavehandelen, og heller velger å kjøpe færre gaver, eller at de velger alternative julegaver.

Ronny Brede Aase (37) er en mann som er glad i julen, og han har blant annet laget både jule-podkast og julebarnebok. Han blir engasjert når vi snakker om temaet julegaver.

- Jeg føler at vi har malt oss i et hjørne hvor man føler at man kjøpe julegaver, og at mange bruker mye tid på å jakte etter disse gavene. Det må vi bare slutte med!

Ronny mener at det er mye bedre å tilbringe tid sammen.

- Jeg lurer på om i år blir året hvor jeg enda oftere spør venner om vi bare kan droppe det, og heller spise middag sammen, eller finne på noe annet hyggelig istedenfor å kjøpe gave, sier han, og fortsetter:

- Jeg har ikke behov for å stresse med å lete etter gaver til venner i mitt småbarnsliv, og jeg tror heller ikke mine venner har så lyst til å lete etter gaver til meg. Vi må endre den tankegangen om å gi flotte gaver, og heller tilbringe tid med hverandre. Det høres kanskje svulstig ut, men det er sant, og det er noe som gagner alle. Jeg høres kanskje streng ut, men vi må roe ned stresset før jul.

Det viktigste i julen

Hos Ronny er det én juletradisjon som står aller høyest, og det er grøt på julaften.

- Bestemors grøt er kjempeviktig. Det er en dynegrøt, sier han, og begynner å forklare:

- Før i tiden kokte de grøten, og lot den stå noen timer inni en dyne. Jeg har den i en avskrudd ovn istedenfor. Der får den godgjøre seg i noen timer, før man gjør et nytt oppkok. Det er en «next level» grøt alle må prøve!

GRØT: Dagbladet-kokk Christopher Sjuve viser deg et enkelt triks for ikke å svi grøten. Foto/klipp: Bjørge Dahle Johansen / Dagbladet TV Vis mer

Glemmer aldri

Det er spesielt ett minne Ronny kommer på, som skiller seg ut:

- Det er ikke så gøy, men jeg husker veldig godt julaften da jeg var fem-seks år, og lente meg over et stearinlys. Jeg ble så oppslukt av flammen, og plutselig hadde jeg svidd av hele luggen. Det luktet brent hår i hele huset resten av kvelden. Det var ikke bra, ler han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet