GHB i drinken:

- Plutselig husket jeg ikke hvor jeg bodde

Agnete Husebye (26) bestilte én drink før hun skulle hjem. Etter en liten stund husket hun ikke navnet på vennene sine.

UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Nå ønsker youtuberen å gjøre andre bevisst på hvor lett det er å få noe i drinken sin ute på byen etter å ha opplevd det selv. FOTO: Ida Bergersen
UBEHAGELIG OPPLEVELSE: Nå ønsker youtuberen å gjøre andre bevisst på hvor lett det er å få noe i drinken sin ute på byen etter å ha opplevd det selv. FOTO: Ida Bergersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Youtuberen som nylig imponerte stort i programmet 16 ukers helvete, der deltakerne skal få en sunnere livsstil på 16 uker, forteller at hun ble dopet ned på byen i Oslo. Hun, sammen med venninne og youtuber Sandra Thoen (24), forteller om den skremmende opplevelsen i et intervju hos God morgen, Norge.

Agnete (26), for mange bedre kjent som «Agnetesh», hadde invitert fire venninner på vinkveld hjemme i leiligheten sin. Alt var som normalt, og gjengen valgte å ta turen videre ut på et utested på Grünerløkka i Oslo, en kort gåtur fra leiligheten hennes.

- Jeg synes det er veldig ubehagelig å tenke på hva som faktisk kunne skjedd hvis jeg ikke hadde hatt gode venner til å ta vare på meg da det skjedde, sier hun til KK.

Husker ingenting

Da hun våknet dagen etter, oppdaget hun at Sandra har blitt værende over natten. Agnete forteller til God morgen, Norge at det «aldri skjer» fordi de to venninnene bor så nærme hverandre. På morgenen forteller venninnen hva som har skjedd kvelden før, uten at Agnete har noe minne fra kvelden etter et visst tidspunkt.

De bestilte én drink på utestedet, før de gikk hjemover.

Da Agnete ikke husket veien hjem, og det samlet seg opp flere røde flagg underveis, reagerte vennegjengen. Agnete skal ikke ha husket hvor hun befant seg og glemte navn, og det var ingen tegn til snøvling, noe som ofte skjer dersom man har drukket mye alkohol.

Stakk fra sitt eget nachspiel

Agnete hadde invitert med seg en gjeng hjem på nachspiel, men skal ikke ha klart å huske veien hjem til sin egen leilighet. Da hun låste opp leiligheten, skal hun ha stukket av og løpt av gårde.

Det er en underlig oppførsel, selv for en som er full på alkoholholdige midler, konkluderte vennene.

Disse hendelsene gjorde at venninnen mistenkte at det var lagt andre rusmidler i drinken til Agnete. Hun bestemte seg for å sove over for å være tilstede i tilfelle det skulle skje noe.

- Det å ha gode venner rundt seg i slike situasjoner, betyr alt. Dette er et perfekt eksempel på hvor utrolig viktig det er å passe på hverandre når man er ute på byen. Hadde ikke de vært observante og skjønt at noe var galt, tør jeg nesten ikke tenke på hva som kunne skjedd, sier hun til KK.

Virker på 15-30 minutter

Ut ifra oppførselen og varigheten, har vennene konkludert med at det sannsynligvis var GHB som ble lagt i drinken, noe kjemikeren Aleksander Sandtorv bekrefter at er sannsynlig. Han forteller at rusmiddelet dessverre ikke er vanskelig å få tak i.

- Det er veldig doseavhengig, og det er avgjørende hvor stor dose det er puttet oppi drinken. Er det en stor dose, skal det ikke mye til før man merker det, sier han i det samme intervjuet.

- Det kan gå 15-30 minutter før man merker det, og opp til en time før man får maksimal effekt.

Det skal stemme godt overens med det de to venninnene opplevde etter å ha drukket drinken denne kvelden.

Viktig å bevisstgjøre

Agnete forteller at hun ringte legevakten dagen etter for å få testet seg for rusmidler, men kjemikeren forteller at GHB er et middel som også går kjapt ut av kroppen, og det er derfor vanskelig å få testet seg for det. Det fikk hun også beskjed om da hun ringte.

Til KK forteller 26-åringen at hun synes det er viktig å fortelle om hendelsen for å vise at det faktisk skjer, slik at folk kan være bevisste på hvem de omringer seg med og passe på hva de drikker ute på byen.

- Dette er utrolig viktig å snakke om fordi det faktisk kan skje med hvem som helst. Det er viktig at man er klar over at sånne ting kan skje i Norge, og at man passer ekstra godt på de man er rundt, slik at ikke noen opplever dette uten å ha noen til å passe på seg, sier hun.

Hun er takknemlig for at hun var heldig og kom seg uskadet fra hendelsen.

- Jeg vet ikke om jeg tør å dra tilbake til det utestedet med det aller første. Men utenom det var jeg jo veldig heldig, så jeg er ikke noe mer preget av det i dag annet enn at det nesten ikke føles ekte..

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer