- Plutselig sto jeg i dusjen med to håndfuller hår

Proffdanseren var bare 15 år gammel da hun mistet mye av håret for første gang. Nå vil hun stå frem for å hjelpe andre.

ØNSKER MER ÅPENHET: Lillian Aasebø slik vi er vant til å se henne. Nå forteller hun åpenhjertig om den vonde sykdommen. FOTO: Andreas Fadum
ØNSKER MER ÅPENHET: Lillian Aasebø slik vi er vant til å se henne. Nå forteller hun åpenhjertig om den vonde sykdommen. FOTO: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

15 år gamle Lillian Aasebø har nettopp kommet hjem fra en sen dansetrening, og tar seg en rask dusj før hun skal legge seg. Idet hun skyller sjampo ut av håret, merker hun at noe er galt. Håret faller av.- Plutselig sto jeg i dusjen med to håndfuller hår, og det lå unormalt store mengder hårstrå igjen i sluket.Lillian blir hysterisk, og ringer moren sin gråtkvalt.

- Noen dager før dette skjedde, hadde jeg vært hos frisøren og farget håret, så jeg dro tilbake til salongen og klagde. Jeg tenkte med en gang at det måtte være frisørens feil, og at det ikke kunne skyldes noe annet, sier Lillian til KK.

Hun fortsetter å miste hår. Etter utallige timer med googling bestemmer hun seg til slutt for å bestille en time hos fastlegen. Hun er desperat etter å få svar på hva som feiler henne. I en alder av 15 år får Lillian påvist sykdommen Alopecia Areata (flekkvis hårtap). En sykdom hun aldri har hørt om.

27-åringen fra Stavanger elsker å danse, alt fra wienervals til cha cha cha. Da hun var seks år gammel skulle hun begynne på kurs i barnedans, men gikk i feil dansesal uten at hun selv var klar over det. Her ble hun introdusert for selskapsdans, og det har hun danset siden. Allerede som tenåring flyttet hun helt alene fra hjembyen til Oslo for å følge dansedrømmen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer