Pølsegrateng

Pølsegrateng med pasta

Pølsegrateng med pasta
Publisert
Sist oppdatert

(4 porsjoner)

Bruk den småpastaen du har for hånden. Velg også pølse etter smak.

Ingredienser:
300 g småpasta, f.eks. store makaroni
200 g falukorv
1 purreløk
2 ss smør
½ dl hvitvin eller eplejuice
salt
pepper
smør til formen
2 ss revet god ost
1 dl griljermel 

Saus:

2 dl crème fraîche
1 dl fløte
1 ss dijonsennep
½ dl finhakket persille

1. Sett ovnen på 200˚. Skjær pølsen i terninger og del purreløken i tynne ringer.

2. Kok pasta etter anvisning på pakken og la den renne av.

3. Varm en stekepanne med 2 ss smør. Stek pølsebiter og løk til den blir myk. Rør inn pasta og vin og la alt steke i 2–3 minutter. Smak til med salt og pepper og sett til siden.

4. Pisk alle ingrediensene til sausen sammen i en bolle.

5. Smør en ildfast form. Legg i pasta- og pølseblandingen. Hell over sausen. Dekk med ost og strø griljermel øverst.

6. Stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

 

 

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer