Kultur

Pop-yndlingene Keane tilbake

Pianorockfavorittene spiller i Oslo lørdag.

Pop-yndlingene Keane tilbake
Publisert
Sist oppdatert
Når popyndlingene Keane spiller På Sentrum Scene i Oslo i helgen, er det med et knippe rykende ferske låter i bagasjen. Bandet følger opp kjempesuksessen Hopes and Fears med albumet Under The Iron Sea, som slippes 12. juni.Den britiske, gitarløse trioen Keane fikk en enorm fanskare i Norge da de for tre år siden slapp debutplata Hopes and Fears til massiv ros fra kritikerne. For mange av oss er Keane selve lyden av sommeren 2003, og forventningene til den nye plata er skyhøye. Publikum under lørdagens oslokonsert kan vente seg mange smakebiter fra det nye albumet.Bandet har gjort en rekke konserter på mindre europeiske klubber, og er svært fornøyde med turneen så langt.- Det har vært helt fantastisk å spille på små klubber, nesten som å gå sju år tilbake i tid, forteller Keane-vokalist Tom Chaplin på bandets hjemmeside. Han mener møkkete rockeklubber passer bra.- Under The Iron Sea har et litt mørkere, skitnere lydbilde, derfor passer rockescenene oss perfekt, mener Chaplin.Vokalisten med babyfjeset og englestemmen kan nok ta mye av æren for bandets suksess. Chaplin har blitt sammenliknet med både vår egen Morten Harket og Coldplay-frontmann Chris Martin. Sammen med Richard Hughes (trommer) og Tim Rice-Oxley (piano) regnes Chaplin som ledende i den etter hvert svært store båsen av melodiøse popsnekkere som Coldplay, Travis, Doves og Starsailor.Første singel fra plata, Is it any wonder, har allerede gjort det skarpt på listene. På Itunes britiske nedlastingsliste troner singelen øverst på lista etter få uker. Også på radiolistene kjemper Keane om topplassering.- Responsen vi har fått på de nye låtene så langt har vært storveis. Vi har vært litt nervøse før vi har spilt dem live, fordi de er såpass forskjellige fra sangene på Hopes and Fears. Men publikum har tatt fullstendig av med en gang de store riffene kommer. Vi har blitt møtt med en umiddelbar begeistring, forteller en fornøyd Tom Chaplin.LES MER:
 • Keane og Gavin til Oslo
 • Perfekte lydspor til en aften for to
 • Alt om musikk

 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer