Kultur

Popcorn-film i helgen

Sommerfilmene er lette, underholdende og uviktige.

Popcorn-film i helgen
Publisert
Sist oppdatert
Sommer på kino betyr oftest reinspikka underholdning. Det er få Store, Viktige filmer som lanseres i sommermånedene, når varmen stiger vil vi ha filmer vi kan spise pinneis til. Her er noe av det som kan lokke deg inn i en sval kinosal:

Tom Cruise er eksplosivt tilbake med actionfilmen Mission Impossible III. Det er tøys og tull fra ende til annen, men slikt elsker vi innimellom. Vi glemmer Tom Cruises elleville eskapader og utsagn, og synker ned i kinostolen i frydefull virkelighetsflukt. Topp underholdning fra start til slutt.

Skal du ha med deg minstemann på filmopplevelsen, er Sannheten om Rødhette et gangbart alternativ. Filmen har nok sprell og morsomme scener til at den kommer til å more målgruppen, som først og fremst er unger under 12-13 år. En håndfull lattervekkende bifigurer trekker helhetsinntrykket opp, og voksne kan more seg over en håndfull verbale sleivspark de yngste neppe skjønner.

Aller mest sett akkurat nå er storfilmen Da Vinci-koden. Da Vinci-koden er langt fra en viktig, erkjennelsesvekkende film, den er reinspikka underholdning og lite annet. Som sådan fungerer den temmelig bra.

Superhelter i mutantform får du hvis du satser på X-Men 3, som er basert på Marvel-tegneserien om Jerven, Storm og resten av gjengen. Filmen om mutantenes kamp mot onde mennesker som vil utrydde dem, serverer et arsenal av spektakulære stunts og imponerende spesialeffekter. Historien griper deg mens du sitter i salen, og engasjementet forsvinner som dugg for solen når rulletekstene kommer, men det er helt ok.

En filmperle er Atom Egoyans Where the Truth Lies. Atom Egoyan har tegnet et interessant og underholdende bilde av en verden full av snusk, løgn og hodeløs dekadanse. Historien glipper noe mot slutten når alt skal nøstes opp, men solide skuespillere gjør Where the Truth Lies til en filmopplevelse godt over gjennomsnittet.

Dersom du er klar for noe litt tyngre enn sommerunderholdningen, kan du gå for Den brysomme mannen, som nylig ble vist under Cannes-festivalen til svært god respons. Jens Liens framtidsdystopi er en vakker og dyster fortelling om Andreas som befinner seg i en verden hvor ingen føler noe. Det er tankevekkende og skummelt, og helt annerledes enn alt annet som går på kino akkurat nå.

Grbavica er en rystende film om en mor og hennes datter, som er resultat av en voldtekt. Dette dystre temaet til tross - Grbavica er en håpefull film du ikke kan unngå å bli berørt av. Den fravrister deg troen på det gode i mennesket, før den gir deg deg tilbake. Filmen feirer kjærligheten og insisterer på at det tross alt alltid finnes håp om en bedre tilværelse.

En annen tankevekker er Veien til Guantanamo, som følger tre unge briter som blir fengslet på Guantanamo-basen. Filmen griper fatt i deg og får deg til å krympe deg i setet. Den er spennende som en thriller, og er ofte direkte vond å se på.LES MER HER: ALT OM FILM

Øverst på kinotoppen troner Da Vinci-koden, med Tom Hanks og Audrey Tatou i hovedrollene.
Øverst på kinotoppen troner Da Vinci-koden, med Tom Hanks og Audrey Tatou i hovedrollene. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer