Foto: Rohny Kristensen
(Til 4 personer)
2–3 bakepoteter, ca. 800 g
1 blomkål
ca. 1 l vann
ca. 2 dl fløte
krydderbukett av grønt, f.eks. persille- og selleriblader
salt og pepper
en bunt persille til pynt
olje
Skrell potetene og del dem i grove terninger. Ha dem i usaltet vann slik at det dekker. Del blomkålen i buketter og ha dem i sammen med potetene. Ha gjerne også i litt av det grønne. Kok i 15 minutter til poteter og blomkål er møre. Lag puré med en stavmikser. Rør inn fløte og eventuelt litt vann til du får den konsistensen du ønsker. Smak til med salt og pepper. Plukk bladene av krydderiene du har valgt. Legg et fettsugende papir, for eksempel kjøkkenpapir, klart på benken. Varm opp olje i en liten kjele. Ha i det grønne og ta det opp med hullskje etter et øyeblikk. Det skal bli sprøtt men ikke brent. Legg det på papiret slik at overflødig fett trekker ut. Server suppen med grønt dryss.
